Skip to main content

Sabah: Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με εκρηκτικά και χάπια κυανίου

Ο συντάκτης του άρθρου, Ερσίν Ράμογλου, υποστηρίζει ότι πίσω από το σχέδιο δολοφονίας βρίσκονταν 12 χώρες, χωρίς να τις καταγράφει.

Για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα των εκλογών της 24ης Ιουνίου που απετράπη τελευταία στιγμή κάνει λόγο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής Sabah.

Ο συντάκτης του άρθρου, Ερσίν Ράμογλου, υποστηρίζει ότι πίσω από το σχέδιο δολοφονίας βρίσκονταν 12 χώρες, χωρίς να τις καταγράφει.

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο με τόνους εκρηκτικών επρόκειτο να εκραγεί ακριβώς τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα περνούσε με την αυτοκινητοπομπή του από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το ύποπτο μίνι βαν εντοπίστηκε από τον τουρκικό δορυφόρο και έτσι η απειλή εξουδετερώθηκε πριν περάσει από εκεί το κομβόι του Ερντογάν.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει σε ποια πόλη υποτίθεται ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου. Προφανώς όμως πρόκειται για την Κωνσταντινούπολη, αφού εκεί βρισκόταν την Κυριακή των εκλογών ο Ερντογάν.

«Ο Αλλάχ προστάτεψε τον πρόεδρο και χιλιάδες αθώες ζωές από την έκρηξη», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Κατά τον ίδιο οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν κι έναν ξένο πράκτορα, που είχε λάβει θέση ως ελεύθερος σκοπευτής στην ταράτσα γειτονικού κτιρίου, ώστε να δώσει τη χαριστική βολή στον Ερντογάν, σε περίπτωση που επιβίωνε.

Το αρκετά κινηματογραφικό σενάριο καταλήγει με τον ισχυρισμό ότι ο εν λόγω πράκτορας προτίμησε αντί να παραδοθεί να αυτοκτονήσει καταπίνοντας χάπι κυανίου.