Skip to main content

Σαγκανόφσκι: «Βάζει την ομάδα πάνω από όλα»

Την άποψη του για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ κατέθεσε με δηλώσεις του ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero FM» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της LKS Λοντζ, Μάρεκ Σαγκανόφσκι, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην τεχνικό της ομάδας του, Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
«Είμαι στενοχωρημένος που φεύγει ο προπονητής μου αλλά και υπερήφανος που κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Πολωνία χωρίς αμφιβολία και είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Άρη. Στην καριέρα μου έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και σίγουρα ο Πρόμπιερζ είναι από τους καλύτερους που έχω συναντήσει».
 
Για τα χαρακτηριστικά του ως προπονητή:
 
«Έχει θητεύσει στην Γερμανία και του αρέσει η σκληρή δουλειά και οι παίκτες που δουλεύουν πολύ στο γήπεδο ενώ είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Βάζει την ομάδα πάνω από όλα και τέτοιους παίκτες θέλει να έχει στην ομάδα του ενώ θέλει να παίζουν καλό ποδόσφαιρο οι ομάδες που κοουτσάρει. Δεν στέκεται σε πρόσωπα, τον ενδιαφέρει η συνολικά καλή απόδοση της ομάδας, ήταν ποδοσφαιριστής και ξέρει πως σκέφτονται οι παίκτες, συζητά μαζί τους και θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα αποδυτήρια. 
 
Είναι ένας δυνατός και καλός άνθρωπος αλλά με σκληρό χαρακτήρα και όσοι τα βάλουν μαζί του θα έχουν σίγουρα μπελάδες. Δεν θέλει σταρ στην ομάδα και όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πάρει την πρωτοβουλία και θα μιλήσει με κάθε παίκτη. Θέλει η ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο και ζητά σκληρή δουλειά από τους παίκτες ενώ σχεδόν πάντα κάνει προπόνηση με μπάλα. Δουλεύει στην τακτική πολύ και όταν υπάρχει κάποια διακοπή στο πρωτάθλημα, κάνει έξτρα προπονήσεις για την φυσική κατάσταση, δεν αφήνει την ομάδα να κάθεται πολύ».
 
Για το αν ταιριάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα:
 
«Είναι πολύ έξυπνος και δουλεύει πολύ στην τακτική, για αυτό λέω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Άρη και μπορεί να τα καταφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μαζί δουλέψαμε για 2 μήνες εδώ στην Λοτζ, ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και άμεσα έφερε θετικά αποτελέσματα και μας έκανε να χαρούμε πάλι το ποδόσφαιρο. Σέβεται όλους τους παίκτες της ομάδας και του αρέσει να έχει τετ-α-τετ με κάθε παίκτη για να λυθεί κάθε πρόβλημα, όποιος πάντως του πάει κόντρα θα έχει πρόβλημα μαζί του.. Πάντως όσο καιρό τον ξέρω και έχω δουλέψει μαζί του δεν υπάρχει κάτι άσχημο ή αρνητικό για να πω. Ο Πρόμπιερζ μας έδωσε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην ομάδα για την συνέχεια και σίγουρα το ότι φεύγει μας φέρνει στενοχώρια αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».