Skip to main content

Sail for Pink: Στα ροζ ξανά η Θεσσαλονίκη - Γέμισε ιστιοπλοϊκά σκάφη ο Θερμαϊκός (vid)

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις του δέκατου Sail for pink που διοργανώνει το Άλμα Ζωής.

Ροζ, ανανεωμένο και ζωντανό επέστρεψε στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης το Sail For Pink, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνονται οι εκδηλώσεις είναι ήδη αρκετός, και όλων των ηλικιών.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια από τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού "Άλμα Ζωής" έγινε θεσμός με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη στο κάλεσμα της αναφέρει: «Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος λέγαμε θα νοσήσει 1 στις 20 γυναίκες, τώρα έχει γίνει 1 στις 8 και τείνει να γίνει 1 στις 6. Πρέπει να δώσουμε τεράστια σημασία και να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωσθεί έγκαιρα. Τολμήσαμε να διοργανώσουμε το Sail for Pink, μία εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού με στόχο να περάσουμε το μήνυμα της μεγάλης αξίας της πρόληψης. Για δέκατη χρονιά θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα!».

Όπως και προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος στη δράση συμμετέχουν ιστιοπλοϊκά σκάφη ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένας συμβολικός αγώνας τρεξίματος κατά μήκος της Νέας παραλίας.

Στην εκδήλωση προσήλθαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου που πρόσφατα εξομολογήθηκε την περιπέτεια του με τη διάγνωση του καρκίνου στον μάστο.