Skip to main content

Σαϊντού: Κύμα συμπαράστασης στον αριστούχο πρόσφυγα που απειλείται με απέλαση

Ο Σαϊντού, μαθητής της τρίτης Λυκείουμ κλείνει σε λίγους μήνες τα 18 χρόνια και απειλείται με απέλαση καθώς το αίτημα ασύλου του απορρίφθηκε.

Ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει σηκωθεί υπέρ του Σαϊντού, ενός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου από τη Γουινέα, που αναμένεται τις επόμενες μέρες να απελαθεί.

Ο μαθητής της τρίτης Λυκείου κλείνει σε λίγους μήνες τα 18 χρόνια και απειλείται με απέλαση καθώς το αίτημα ασύλου του απορρίφθηκε. Οι συμμαθητές τους καθώς και η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου κάνει έκκληση για να μείνει ο αριστούχος πρόσφυγας στην Ελλάδα.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος ο οποίος παρέλασε σήμερα τιμώντας την εθνική επέτειο.

Το σχετικό αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί στις 30 Μαρτίου σε β’ βαθμό. Όπως είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, ο Σαϊντού «είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» είπε και πρόσθεσε ότι οι πάντες έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον νεαρό πρόσφυγα.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί» είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.

Σε ψήφισμά τους οι μαθήτριες και οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος» απευθύνουν έκκληση για την έγκριση της αίτησης διεθνούς προστασίας του συμμαθητή και φίλου τους, η οποία θα συζητηθεί σε β΄ βαθμό σε λίγες ημέρες.