Skip to main content

Σακελλαρίου:Τελικός με Κολοσσό,υποχρέωση να βελτιώσουμε την εικόνα μας

«Δεν έχει σημασία πώς, αλλά θέλουμε να νικήσουμε, έστω και με έναν πόντο, για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας», έγραψε ο γκαρντ του Άρη.

Ως μια «πρόκληση» χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Σακελλαρίου για τον Άρη, την αυριανή αναμέτρηση εναντίον του Κολοσσού Ρόδου τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε προκειμένου να βελτιώσει την ψυχολογία της.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ο γκαρντ του «Αυτοκράτορα»:

«Μπορεί οι φίλαθλοι κι οι δημοσιογράφοι να συνδυάζουν αποτελέσματα, εμφανίσεις, να κάνουν αναγωγή στην εικόνα μιας ομάδας, όμως στην πραγματικότητα κάθε αγώνας είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο, που καμία σχέση δεν έχει με τα προηγούμενα, ή τα επόμενα. Ως εκ τούτου, η αναμέτρηση με τον Κολοσσό είναι ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα πρόκληση για μας.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι δυνατότερος από εμάς (Παναθηναϊκός) δείξαμε πολύ καλύτερο πρόσωπο, αλλά δεν αποτελεί σημείο αναφοράς, όπως όμως δεν θα ήταν και συγκριτικό μέγεθος, αν είχαμε κάνει κακή εμφάνιση.

Εμείς που βρισκόμαστε καθημερινά στο γήπεδο, που μέσα από τις προπονήσεις «χτίζουμε» την ομάδα και καθημερινά προσπαθούμε να διορθώσουμε λάθη, ατέλειες, γνωρίζουμε το επίπεδο, στο οποίο βρισκόμαστε και αν έχουμε κάνει πρόοδο ή όχι.

Δεν θα το πω, δεν θα το γράψω, πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ. Είναι νωρίς, το πρωτάθλημα έχει δρόμο, όμως δεν αξίζει στον Άρη το 1-4 που έχει. Υποχρέωσή μας είναι να βελτιώσουμε εικόνα και ποσοστό, να κατακτήσουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους, τους οποίους από την αρχή της χρονιάς θέσαμε.
Στην Ελλάδα υπάρχει έντονο το στοιχείο της υπερβολής. Η Φενέρμπαχτσε (για παράδειγμα) έχει πολύ κακό ξεκίνημα, αλλά εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Εμείς έχουμε

μάθει να ζούμε με την κριτική, όμως επειδή οι ομάδες δεν χτίζονται σε μια μέρα, πρέπει κι οι φίλαθλοί μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη υπομονή.

Όσον αφορά το ματς με τον Κολοσσό, το αντιμετωπίζουμε ως «τελικό». Δεν έχει σημασία πώς, αλλά θέλουμε να νικήσουμε, έστω και με έναν πόντο, για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας, για να πιστέψουμε και να μας πιστέψουν, γιατί σε τελική ανάλυση Άρης είμαστε…

Επί προσωπικού, αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη, βρέθηκα στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και σήμερα ελπίζω ότι θα καταφέρω να κάνω την πρώτη προπόνηση.

Δεν σκέφτομαι στιγμή ότι μπορεί να μείνω εκτός αγώνα. Ακόμα κι αν μπορώ με μια φάση, ένα σουτ, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ να βοηθήσω την ομάδα μου, θα είμαι εκεί, να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς Μαρκόπουλος».