Skip to main content

Σακελλαροπούλου: Οι σκέψεις μας και η αλληλεγγύη μας στην Κροατία

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού στην Κροατία - Μήνυμα και του πρωθυπουργόυ

Με μία ανάρτηση στα αγγλικά η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού στην Κροατία.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κροατία - Νεκρή μία 12χρονη

«Όλες οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μας είναι προς τα θύματα του σεισμού στην Κροατία . Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον πρόεδρο Zoran Milanović και εύχομαι να υπάρχουν οι λιγότερες πιθανές απώλειες», σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του twitter αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του πρόσθεσε ότι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμη να βοηθήσει σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους πολίτες της Κροατίας που είναι επιφορτισμένοι με τις συνέπειες του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μας είναι έτοιμη να βοηθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 26 ακόμη τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε την κεντρική Κροατία και έγινε αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες. Οι διασώστες ανέσυραν πολλούς ανθρώπους από τα κτίρια που κατέρρευσαν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει η πόλη Πέτρινια, που ήταν στο επίκεντρο του σεισμού, και, καθώς έπεσε η νύχτα, το κέντρο της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Στην κεντρική πλατεία, πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί εντελώς. Με μπουλντόζες, αστυνομικοί και στρατιώτς προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.