Skip to main content

Σακελλαροπούλου: Νιώθει Θεσσαλονικιά και το δείχνει!

Η αγάπη της κ. Σακελλαροπούλου για τη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε φαίνεται και από τις αναρτήσεις τις οποίες φιλοξενεί στο προφίλ της

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα έλκει την καταγωγή από τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ωστόσο, αισθάνεται Θεσσαλονικιά και το δείχνει.

Αν μπει κανείς στο προφίλ της στο facebook θα δει ότι ξεχειλίζει από Θεσσαλονίκη. Την πόλη αυτή δηλώνει άλλωστε και η ίδια ως τόπο καταγωγής της και είναι πολύ λογικό καθώς εδώ γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1956, εδώ πέρασε και αρκετά από τα μαθητικά της χρόνια, ως παιδί ενός δικαστή καριέρας ο οποίος υπηρέτησε σε διάφορες πόλεις. Επίσης, ως φόντο στο προφίλ της στο fb έχει επιλέξει τις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία, ενώ και η προσωπική φωτογραφία της στο προφίλ είναι κι αυτή από το ίδιο σημείο, με φόντο το φεγγάρι του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη το οποίο είχε υποστεί κάμποσους βανδαλισμούς, πριν να βρει τη θέση του στα νερά του Θερμαϊκού.

Η αγάπη της για τη Θεσσαλονίκη φαίνεται όμως και από τις αναρτήσεις τις οποίες φιλοξενεί στο προφίλ της, είτε δικές της είτε διαδικτυακών φίλων της καθώς και διάφορα κολακευτικά δημοσιεύματα για την πόλη.

Στις 29 Μαρτίου 2019 η κ. Σακελλαροπούλου προσκλήθηκε και συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Εταιρίας Μελετών Δημοσίου Δικαίου η οποία είχε γίνει σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και είχε φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΜΔΔ Γιάννης Πιτσιώρας απένειμε στην προσκεκλημένη πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον τιμητικό τίτλο της επίτιμης προέδρου της Εταιρίας σε αναγνώριση της πορείας και προσφοράς της στην νομική επιστήμη και την ελληνική δικαιοσύνη.

Έχει ενδιαφέρον η ανάρτηση την οποία έκανε η ίδια στη σελίδα της στο fb για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Κράτος δικαίου και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης... τα αρνητικά παραδείγματα της Ουγγαρίας και της Πολωνιας και η αναγκη αποτελεσματικότερης λειτουργίας της δικαιοσύνης στη χωρα μας... εκδηλωση με πρωτοβουλία του ΔΣΘ και της εταιρείας μελετών δημοσίου δικαίου... είχα τη χαρα να ανταλλάξω σκέψεις με τον καθηγητή Π. Μαντζουφα και το συνάδελφο Γ. Συμεωνίδη... και να ξαναβρεθω στη γενέθλια πόλη... εδώ που η κούραση υποχωρεί μπροστά στη νοσταλγία και τη συγκίνηση...».

Όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΜΔΔ κ. Πιτσιώρας, έπειτα από εκείνη την εκδήλωση μια μικρή παρέα στην οποία συμμετείχε και η κ. Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε σε γνωστό restaurant της οδού Καλαποθάκη στο οποίο μετά λίγη ώρα προσήλθε, κατά σύμπτωση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και άλλους. Ο κ. Μητσοτάκης πλησίασε την παρέα στην οποία βρισκόταν η πρόεδρος του ΣτΕ την οποία χαιρέτησε εγκάρδια και συνομίλησε για λίγο μαζί της.

Βεβαίως, ουδείς μπορούσε τότε να υποψιαστεί ότι μια τυπική κοινωνική συνάντηση θα μετατρεπόταν δέκα μήνες αργότερα σε πολιτική συγκατοίκηση.