Skip to main content

Σάκκαρη: Έχουν βελτιωθεί το mindset και το στιλ παιχνιδιού μου

«Έχει κάτι μοναδικό, έχω κίνητρο μόνο που βρίσκομαι εδώ. Είναι πάντα τιμή, όποιο και αν είναι το ranking σου», σημείωσε η τενίστρια για το τουρνουά.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θρηνεί τον θάνατο του πολυαγαπημένου παππού της, μπήκε με το... δεξί στο Γουίμπλεντον, έχοντας μία εύκολη πρεμιέρα απέναντι στην Αυστραλή Ζόι Χάιβς, την οποία απέκλεισε με 6-1, 6-4, σε 78 λεπτά αγώνα. Η Ελληνίδα τενίστρια που στον 2ο γύρο θα βρει στον δρόμο της τη Βουλγάρα Βικτόρια Τόμοβα, χαρακτήρισε το Γουίμπλεντον ως ένα από τα πιο ξεχωριστά τουρνουά της χρονιάς, αν όχι το πιο ξεχωριστό, ενώ μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια αγωνιστικά, τόνισε: «Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που παίζω φέτος καλά, είναι ότι το mindset μου έχει αλλάξει και το στυλ παιχνιδιού μου έχει αλλάξει και βελτιωθεί».

Αναλυτικά, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Ζόι Χάιβς:

Για το κίνητρό της στο Λονδίνο, η Μαρία Σάκκαρη τόνισε: «Το Γουίμπλεντον είναι το Γουίμπλεντον. Είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά, αν όχι το πιο ξεχωριστό, τουρνουά της χρονιάς. Έχει κάτι μοναδικό, έχω κίνητρο μόνο που βρίσκομαι εδώ. Είναι πάντα τιμή, όποιο και αν είναι το ranking σου. Είναι μεγάλη επιβράβευση γι' αυτό που έχω πετύχει. Έχω μεγάλο κίνητρο».

Για τα κρούσματα covid-19 στο Γουίμπλεντον, η Ελληνίδα τενίστρα εξέφρασε την άποψη: «Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή. Είναι ατυχία για αυτούς παίκτες που έπρεπε να αποσυρθούν και ειδικά τώρα σε ένα τόσο ξεχωριστό τουρνουά. Όλοι θα φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο κάποια στιγμή. Αλλά και όταν πάθεις τροφική δηλητηρίαση θα πρέπει να αποσυρθείς. Είναι πολλά πράγματα που μπορεί να μη σου επιτρέψουν να αγωνιστείς και ο Covid είναι ένα από αυτά».

Για το serve and volley, είπε: «Δεν θα το έκανα έτσι ξαφνικά διότι δεν έχω προπονηθεί αρκετά σε αυτό. Ο Τομ (Χιλ) πάντα λέει ότι ο στόχος είναι να ανεβαίνω στο φιλέ 20 φορές σε κάθε ματς. Αυτός είναι ο στόχος, είτε τα καταφέρνω είτε όχι. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι πιο επιθετικά. Νομίζω ότι φέτος αυτός είναι ένας από τους λόγους που παίζω καλά, διότι το mindset μου έχει αλλάξει και το στυλ παιχνιδιού μου έχει αλλάξει και βελτιωθεί».

Τέλος, η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε στην αγωνιστική επιστροφή της Σιρίνα Ουίλιαμς: «Είναι υπέροχο που την έχουμε ξανά μαζί μας. Είναι υπέροχο για το γυναικείο τένις. Δεν έχω να πω πολλά διότι για μένα είναι η καλύτερη αθλήτρια, όχι μόνο τενίστρια. Αυτά που έχει πετύχει είναι τεράστια. Τη σέβομαι πολύ. Και μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της τώρα, δηλαδή να κερδίζει το ένα σλαμ πίσω από το άλλο, αλλά η νίκη που πέτυχα εναντίον της είναι από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου. Είναι συναρπαστικό που επέστρεψε, είναι πρότυπο για όλους μας. Είναι ξεχωριστή, μοναδική και ανυπομονώ να τη δω να παίζει ξανά».