Skip to main content

Σάλος για το σχόλιο της Αυγής για τους τάφους στις Σέρρες

Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση ανέβασε στο Twitter το λινκ της είδησης, συνοδεύοντάς το με το σχόλιο «Ισως χρειαστούν και άλλοι...».

Αντιδράσεις προκάλεσε σχόλιο από την εφημερίδα «Αυγή» στο Twitter, για την είδηση με τους νέους τάφους στις Σέρρες εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση ανέβασε στο Twitter το λινκ της είδησης «Κορωνοϊός: Ανοιξαν 35 νέους τάφους στις Σέρρες», συνοδεύοντάς το με το σχόλιο «Ισως χρειαστούν και άλλοι...».

Το εν λόγω σχόλιο έγινε αφορμή για επιθέσεις και αντιδράσεις από πολλούς χρήστες του Twitter, με την «Αυγή» μετά τον σάλο να αποσύρει το tweet και να ζητά συγγνώμη, γράφοντας στον λογαριασμό της χαρακτηριστικά: «Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».



Ανακοίνωση Νέας Δημοκρατίας

Η ΝΔ αμέσως αντέδρασε και με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στην «Αυγή», αναφέροντας ότι« ξεπέρασε τον εαυτό της σε αθλιότητα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ: «Σήμερα η ''Αυγή'' ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τούς έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της».

Αντίδραση από Καραμανλή

Για το σχόλιο αντέδρασε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτής ΝΔ Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις ανατριχιαστικές αναρτήσεις της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ... Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν, ιδίως η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται, συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη της ζωής τους στα νοσοκομεία και χιλιάδες άνθρωποι δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, κάποιοι μοιάζουν να πανηγυρίζουν έχοντας βάλει τα πολιτικά τους ρέστα στην πανδημία. Η πολιτική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. ΥΓ: Αυτό για το Μπέργκαμο τους αρέσει και το καμαρώνουν ακόμα, εκείνο για τις Σέρρες είπαν ότι το ανέβασαν από ''κεκτημένη ταχύτητα'' και το κατέβασαν. Δηλαδή, τι εννοούν, δεν πειράζει να τα λένε αυτά μεταξύ τους, απλώς δεν έπρεπε να τα πουν δημοσίως;».