Skip to main content

Σάλος με τα ρουσφέτια Τασίας-Βούτση - «Προφανώς αξιοποίησα γνωριμίες»

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχτηκε ότι η κόρη της μετατάχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με την «αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων».

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι μαζικές τακτοποιήσεις παιδιών, πρώην συζύγων, ημετέρων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, παραμονές των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται η μετάταξη των:

-πρώην συζύγου του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση

-κόρης της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου

-διευθύντριας του γραφείου του πρώην Υφυπουργού Παιδείας με τους ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι

-ειδικής συμβούλου του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη

-η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για το Πόθεν Έσχες

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε άδικη την κριτική που δέχεται.

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά», ανέφερε ο κ. Βούτσης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και υπογραμμίζοντας ότι όλα έγιναν «με διαφάνεια και αξιοκρατία».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα ηθικό απάντησε: «Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά. Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε έλα εδώ».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κόρες της Βασιλικής Τσακανίκα (διευθύντρια του γραμματέα της Βουλής) και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού, παραιτήθηκαν με επιστολές τους προς την ηγεσία του Ιδρύματος της Βουλής.