Skip to main content

Σάλος με τις σεξιστικές δηλώσεις Κλάτενμπεργκ για γυναίκες και εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔ οι γυναίκες διαιτητές πρέπει να επιλέξουν εάν θέλουν να μείνουν έγκυες ή να συνεχίσουν τη διαιτησία.

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσαν τα λόγια του επικεφαλή της ελληνικής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τις γυναίκες διαιτητές σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Breakfast show» του «talkSPORT», ο Κλάτενμπεργκ κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μένει στάσιμο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες, συγκριτικά με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό.

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές; Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις. Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών.
Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε, εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους. Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».