Skip to main content

Σάλος με βίντεο που δείχνει τη Φινλανδή πρωθυπουργό σε πάρτι-«Έκανα νόμιμα πράγματα», λέει

««Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί» σχολίασε η Σάνα Μάριν και πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να κάνει τέστ ανίχνευσης ναρκωτικών

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Φινλανδία η δημοσιοποίηση βίντεο από πάρτι, στο οποίο συμμετείχε η 36χρονη πρωθυπουργός της χώρας Σάνα Μάριν.

Σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Iltalehti, σε πλάνα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, η πρωθυπουργός εθεάθη να χορεύει σε πάρτι με άλλες γνωστές προσωπικότητες της Φινλανδίας, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Ιλμάρι Νούρμινεν και της παρουσιάστριας Τίνι Ουίκστρομ.

Ο Φινλανδός βουλευτής Μίκο Κάρνα κάλεσε την πρωθυπουργό να κάνει τεστ ναρκωτικών και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις της το πρωί της Πέμπτης, η κ. Μάριν αρνήθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και υπογράμμισε ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει.

«Χόρεψα, τραγούδησα, γιόρτασα, έκανα νόμιμα πράγματα», είπε και πρόσθεσε ότι δεν κατανάλωσε πολύ αλκοόλ. «Πίστευα ότι, εφόσον τα βίντεο ήταν ιδιωτικά, δεν θα δημοσιεύονταν», τόνισε επίσης. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα την πείραζε διόλου να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, η Σάνα Μάριν δήλωσε: ««Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί. Επρόκειτο για εμένα που ήμουν σε μια βραδινή έξοδο με φίλους. Για να διασκεδάσω – έστω και με άγριο τρόπο – χορεύοντας και τραγουδώντας», ανέφερε χαρακτηριστικά για το εν λόγω πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά σπίτια και στη συνέχεια σε ένα μπαρ. Έχω οικογενειακή ζωή, επαγγελματική ζωή και επίσης τον ελεύθερο χρόνο μου, τον οποίο περνάω με τους φίλους μου. Θα είμαι ακριβώς το ίδιο άτομο που ήμουν μέχρι τώρα», ήταν η απάντηση που έδωσε στους επικριτές της. «Εκανα νόμιμα πράγματα», είπε η κ. Μάριν προσθέτοντας πως δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών ούτε έχει δει κάποιον άλλο δίπλα της να κάνει χρήση. Όταν ρωτήθηκε αν η αστυνομία έπρεπε να ερευνήσει.

Τα πλάνα προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, με ορισμένους να επικρίνουν την κ. Μάριν καταλογίζοντάς της ανεύθυνη συμπεριφορά, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για πιθανή ώθηση της δημοτικότητας της πρωθυπουργού.

Η κ. Μάριν είχε δεχθεί πυρά τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από βραδινή της έξοδο, λίγο αφότου στέλεχος της κυβέρνησής της διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.