Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΟΙΕΡ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΥΜΝΟ (VID)

Ο διεθνής κίπερ με την "Νάσιοναλμαντσαφτ" τραγουδάει στίχους από το "Lijepa li si" ("Πόσο Όμορφη Είσαι"), ένα τραγούδι με εθνικιστικές θέσεις.

Λίγες ημέρες πριν ο Μάνουελ Νόιερ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας στην Γερμανία για την κατάκτηση του νταμπλ από την Μπάγερν Μονάχου, τώρα όμως βρίσκεται στο προσκήνιο για... λάθος λόγους.

Για αυτό έχει την ευθύνη η "Bild", με την γερμανική εφημερίδα να δημοσιεύει μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης ένα video που δείχνει τον Νόιερ να τραγουδάει, μαζί με άλλα άτομα, τραγούδια της άκρας δεξιάς της Κροατίας τα οποία αποθεώνουν το ναζισμό, αναφέρει το Sport24.

Το video έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των διακοπών που κάνει ο παίκτης στο Ντουμπρόβνικ και σε αυτό φαίνεται να τραγουδάει σε βάρκα μαζί με διάφορους φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό μέσο, ο Νόιερ τραγουδάει μαζί με την παρέα του τραγούδια του Κροάτη Μάρκο Πέρκοβιτς, μέλος του συγκροτήματος "Τόμπσον", ο οποίος είναι γνωστός για την υποστήριξή του στην ακραία εθνικιστική οργάνωση Ουστάσα που είχε προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής κίπερ με την "Νάσιοναλμαντσαφτ" τραγουδάει στίχους από το ""Lijepa li si" ("Πόσο Όμορφη Είσαι"), ένα τραγούδι που αναφέρεται στην εφήμερη κροατική δημοκρατία της Βοσνίας -που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Ντέιτον το 1995- και το οποίο έχει ξεκάθαρες ακραίες εθνικιστικές θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι του Νόιερ κατέστησαν σαφές πως ο 34χρονος κίπερ δεν γνωρίζει κροατικά και συνεπώς δεν είχε γνώση των τραγουδιών τα οποία φαινόταν να απαγγέλει μαζί με την παρέα του στο πλαίσιο των διακοπών του στο Ντουμπρόβνικ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ