Skip to main content

Σάλος στα Σκόπια: Διαψεύδει ο Ζάεφ αγορά βίλας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Βουλγαρικό ΜΜΕ εμπλέκει τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας σε αγορά πολυτελούς οικίας στην Κασσάνδρα. Τι απαντά ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ.

Την αντίδραση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και του πρόσφατα επιστρέψαντα στα πρωθπουργικά καθήκοντα Ζόραν Ζάεφ προκάλεσε βουλγαρικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας εμπλέκεται σε αγορά υπερπολυτελούς βίλας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστοτόπου Big5, πρόκειται για βίλα σε συγκρότημα κατοικιών στην άκρη του πρώτου ποδιού, πολύ κοντά σύμφωνα με το βουλγαρικό ΜΜΕ στο θέρετρο Miraggio.

Το μέσο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πέρασε τα δύο τελευταία καλοκαίρια στο συγκεκριμένο οίκημα, αφού ήθελε ένα σπίτι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, κάτι που δεν προσέφερε το τριώροφο σπίτι που είχε ήδη αποκτήσει στα Νέα Μουδανιά.

Παράλληλα τονίζεται ότι στο σπίτι έχουν φιλοξενηθεί γνωστοί βούλγαροι, αλλά και Κοσοβάροι πολιτικοί.

Την ίδια ώρα η βουλγαρικη ιστοσελίδα υπαινίσσεται ότι το σπίτι αγοράστηκε από μια εταιρεία η οποία σχετίζεται με τον αδερφό του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας και επιχειρηματία Βίτσε Ζάεφ.

Η διάψευση

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως fake news  καλώντας όλα τα μέσα που έχουν αναδημοσιεύσει την είδηση να ανακαλέσουν, λέγοντας ότι ο κ. Ζάεφ δεν έχει καμία εμπλοκή στην αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα απαντά σε ειρωνικό τόνο, ότι χαίρεται που η γειτονική χώρα ασχολείται με τα δημοσιεύματά της, λέγοντας ότι στο δημοσίευμα αναφέρει βάσει μαρτυριών ντόπιων κατοίκων ότι ο Ζόραν Ζάεφ απλά πέρασε δύο καλοκαίρια στο συγκεκριμένη βίλα, όχι ότι την αγόρασε.