Skip to main content

Σαλπιγγίδης: «Η αγάπη τους οδηγεί στο… κράξιμο!»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

 

Στο συνδρομητικό κανάλι «OTE TV» παραχώρησε συνέντευξη ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, για την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την σχέση του με τους «ασπρόμαυρους» φιλάθλους.
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
Όταν βγήκε προς τα έξω η πρόταση του Μπόλονι, μεσούσης της περιόδου και ενώ τα πηγαίνατε τόσο καλά στο Γιουρόπα Λιγκ σε ανησύχησε καθόλου;
 
«Είναι πράγματα που δεν πρέπει να ανησυχούνε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Εμάς η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε επαγγελματίες, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Από εκεί και έπειτα κάθε απόφαση, είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής, είναι σεβαστή γιατί όπως είπα είμαστε επαγγελματίες. Το σίγουρο είναι όπως είπες ότι είμαστε μία οικογένεια. Μέσα στα αποδυτήρια είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε. Αν ο προπονητής ή κάποιος παίκτης αποφασίσει να φύγει για τον δικό του λόγο θα πρέπει να το σεβαστούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Στο ποδόσφαιρο και στις ομάδες έρχονται και φεύγουν παίκτες αλλά οι ομάδες πάντα μένουν. Έτσι και ο ΠΑΟΚ θα μείνει και θα είναι πάντα μία πολύ μεγάλη ομάδα».
 
Κεφάλαιο Παναθηναϊκός...
 
«Πολύ όμορφες στιγμές. Πέρασα 4 πολύ ωραία χρόνια. Είχα γενικά μία πολύ καλή σχέση με όλους όσοι συνεργάστηκα και με τον κόσμο. Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια έδινα αυτό που πραγματικά μπορούσα. Αυτό κάνω και τώρα».
 
Θα ξαναπήγαινες;
 
«Δεν ξέρω, δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί η ζωή. Αυτήν την στιγμή είμαι εδώ και αυτό έχει σημασία».
 
Όλες αυτές οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με τις μειώσεις μισθών είναι για εσένα αιτία διαπραγμάτευσης;
 
«Αιτία διαπραγμάτευσης με την ομάδα μου σίγουρα είναι. Εφόσον η ομάδα μου με καλέσει για κάτι τέτοιο θα το συζητήσω. Από εκεί και έπειτα είναι και η πολιτική που έχει η κάθε ομάδα. Αν το εφαρμόσει αυτό γενικά, αναγκάζεσαι και εσύ να μπεις σε αυτήν την διαδικασία για το καλό του συνόλου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρεις μία τέτοια διαπραγμάτευση που μπορεί να οδηγήσει. Μπορεί να έρθει και να σου ζητήσει υπερβολικά πράγματα για εσένα τον ίδιο, τα οποία για κάποιον άλλον δεν είναι. Δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα όταν σε φωνάζει η ομάδα για τέτοιου είδους συζήτηση».
 
Θα μπεις ποτέ στη διαδικασία επειδή έχεις παίξει στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να μην πας ποτέ στον Ολυμπιακό;
 
«Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Από εκεί και πέρα εγώ σαν Δημήτρης έχω κάποιες αρχές, κάποιες σκέψεις τις οποίες τηρώ».
 
Είσαι ένας παίκτης που δεν πουλάει οπαδιλίκι...
 
«Πολύ μικρός, όταν μπήκα επαγγελματικά σε αυτόν τον χώρο εκδηλώθηκα και αυτό με κυνηγάει γενικά στη ζωή μου. Σήμερα υπάρχει κόσμος που με αντιπαθεί ή με μισεί, δεν ξέρω, δεν είμαι μέσα στα συναισθήματά τους, ούτε καν τους γνωρίζω και το σίγουρο είναι ότι ο λόγος που εκδηλώνουν αυτά τα συναισθήματα είναι από την αγάπη που μου είχαν. Επειδή από μικρός εξέφρασα το ποια ομάδα υποστηρίζω. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δεν ξέρω πως θα λειτουργούσα, γιατί δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτήν την θέση, να πληρώνω το μάρμαρο αυτού του γεγονότος. Από εκεί και πέρα, επειδή όπως σου είπα πολλές φορές πριν, είμαστε επαγγελματίες και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αυτό προσπαθώ να κάνω. Προτιμώ να είμαι καλός στη δουλειά μου παρά να λέω μεγάλες κουβέντες. Δηλαδή οι πράξεις είναι η μεγάλη απόδειξη και όχι τα λόγια. Έτσι νομίζω. Αυτό υποστηρίζω κι αυτό έχω ως αρχή».
 
Ακούγονται πολλά άσχημα αλλά και πολλά κολακευτικά...
 
«Καλό είναι να κρατάμε μία ισορροπία στη ζωή μας γιατί είτε η μία πλευρά, είτε η άλλη, μπορεί να σε ισοπεδώσει ή να κάνει τα μυαλά σου να πετάξουν πιο πάνω από τα σύννεφα και ξέρεις η προσγείωση μετά είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Προσπαθώ να κρατάω μία ισορροπία. Ούτε να απαξιώνω τον εαυτό μου, ούτε να θεωρώ ότι είμαι κάτι εξαιρετικό και να φτάσω εκεί ψηλά. Και νομίζω αυτό είναι το σωστό. Για να πάει μπροστά ένας αθλητής πρέπει να έχει ισορροπία σαν άνθρωπος και στις σκέψεις του».
 
Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;
 
«Δεν με έχει απασχολήσει αυτό. Γενικά στη ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο έχεις κάποιες σκέψεις για ένα διάστημα και ξαφνικά όλα ανατρέπονται. Δεν ξέρεις πως μπορεί να κυλήσει η ζωή».
 
Τώρα τελευταία οι Σαουδάραβες φλερτάρουν πολύ έντονα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλες τις ομάδες. Πως τα ακούς όλα αυτά;
 
«Προς το παρόν όλοι μας παρατηρούμε από μακριά τα γεγονότα. Αν έρθει κάποιος ο οποίος έχει μία οικονομική επιφάνεια, δεν είναι άσχημο. Δεν θα μας ενδιαφέρει αν είναι Σαουδάραβας, Έλληνας, Ελβετός ή κάτι άλλο... Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να έχει τα χρήματα, να τα βάλει στις ομάδες και να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».
 
Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...
 
«Εκτιμώ ότι και εκεί εκπληρώσαμε έναν μεγάλο στόχο. Είναι μία τεράστια επιτυχία για μία εθνική ομάδα να δίνει το παρόν στα παγκόσμια πρωταθλήματα, στα ευρωπαϊκά. Είναι τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό και πιστεύω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, ίσως και παραπάνω, η εθνική ομάδα δείχνει ότι είναι υπολογίσιμη δύναμη και το αποδεικνύει αυτό στους αγωνιστικούς χώρους. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που κάνουμε τόσους Έλληνες υπερήφανους και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
 
Η προσωπική αίσθηση του να παίζεις στην εθνική ομάδα;
 
«Είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμένα. Να φοράω την φανέλα με το εθνόσημο και να αντιπροσωπεύω τόσα εκατομμύρια Έλληνες με τον δικό μου τρόπο μέσα στο γήπεδο είναι ό,τι καλύτερο. Πραγματικά το θεωρώ ευλογία αυτό».
 
Πιστεύεις ότι η εθνική ομάδα πρέπει να πάει με τους παίκτες που έδωσαν την πρόκριση, με περισσότερα νέα παιδιά;
 
«Είναι κάτι το οποίο πραγματικά εμένα δεν με αφορά. Θέλω να είμαι σε αυτήν την ομάδα στο ευρωπαϊκό. Είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον προπονητή και το επιτελείο του. Αυτός ξέρει καλύτερα τις ανάγκες, πως θα παρατάξει την ομάδα και όλοι του έχουμε εμπιστοσύνη. Όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές».
 
Για τα φαινόμενα απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου;
 
«Δυστυχώς εμείς οι ποδοσφαιριστές το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να παίζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να λειτουργούν πάνω σε αυτό και να το βελτιώσουν. Είναι λυπηρό να μην βλέπεις σημάδια βελτίωσης».