Skip to main content

Σαλβίνι: Χάσαμε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, πρέπει να δουλέψουμε

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά δήλωσε πως στην Ιταλία χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας από την αρχή της πανδημίας.

Μετά από κάποιες παρεμβάσεις σε υψηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να στείλει ένα διαλλακτικό μήνυμα ενόψει και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου στην νέα κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς εταίρους (η Λέγκα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα) μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital, ο Σαλβίνι δήλωσε:

«Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας τις συγκρούσεις. Χάσαμε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, εμείς οι πολιτικοί πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε στιγμή για να δουλέψουμε και να λύσουμε τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν». Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα «έζησε ένα χρόνο υπό συνεχή πίεση» και υποσχέθηκε ότι «η Λέγκα, στο εξής, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον στηρίξει».

Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε βέβαιος, δε, ότι «ο Μάριο Ντράγκι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ιταλίας στην Ευρώπη καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον» και σε συγκεκριμένη ερώτηση απάντησε ότι «το να είσαι ευρωπαϊστής δεν αποτελεί ύβρη».

Σε σχέση, τέλος, με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Λέγκα τόνισε: «Είναι μια κυβέρνηση ευρωπαϊστών; Ωραία, τότε ας συμπεριφερθούμε όπως οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Σλοβένοι και οι Γερμανοί. Ελέγχοντας ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από την χώρα μας και απαιτώντας την ενεργό συμμετοχή της Ευρώπης. Η Ιταλία χρειάζεται λιγότερες ταμπέλες και περισσότερα έργα».