Skip to main content

Σαλβίνι: Οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα μεταξύ Ευρώπης των ελίτ ή των λαών

Οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ και την Ευρώπη των λαών και της εργασίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Στις Ευρωεκλογές του 2019 αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι κατά την άφιξή του στην ετήσια κομματική γιορτή της Λέγκας, στην τοποθεσία Ποντίντα της Βόρειας Ιταλίας.  

«Οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης, της εποχικής εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας, από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Πρόσθεσε, δε, ότι «κατά την άποψή μου, το να εργάζεται κανείς για μια διεθνή συμμαχία των λαϊκιστών, αποτελεί φιλοφρόνηση». 

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν με σαφήνεια ότι η Λέγκα (η οποία στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου ξεπερνά το 30%) πρόκειται να συνεχίσει να κρατά στην πρώτη θέση της πολιτικής της ατζέντας το μεταναστευτικό, τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές της Άνοιξης του 2019.