Skip to main content

Σαλβίνι: Λυπάμαι για τη βόλτα με το αστυνομικό τζετ-σκι

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Σαλβίνι με αφορμή τη βόλτα του γιου του με περιπολικό τζετ σκι.

Θερινά πολιτικο-οικογενειακά σκάνδαλα στην Ιταλία. Δημοσιογράφος της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα κατέγραψε από κάμερα κινητού τον δεκαεξάχρονο γιo του Ματέο Σαλβίνι να κάνει βόλτες δίπλα στην παραλία , με τζετ σκι (μηχανή θαλάσσης), της ιταλικής αστυνομίας.

Αστυνομικοί με πολιτικά προσπάθησαν, μάλιστα, να απαγορεύσουν στο δημοσιογράφο να τραβήξει την σκηνή. Το τζετ σκι οδηγούσε αστυνομικός και ο γιός του Σαλβίνι καθόταν ακριβώς πίσω του, σε θέρετρο της περιοχής Εμίλια Ρομάνια. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών είχε οδηγήσει μια ίδια, ακριβώς, μηχανή θαλάσσης της αστυνομίας.

Μετά την ανάρτηση των εικόνων στο διαδίκτυο και την μετάδοσή  τους από τεράστιο αριθμό ιταλικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, ο γραμματέας της Λέγκα αναγκάσθηκε να δηλώσει ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και πρόσθεσε πως « πρόκειται για λάθος δικό του, για το λάθος ενός πατέρα».

Αλλά η κεντροαριστερή αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος  κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά». Την ίδια ώρα και στελέχη των Πέντε Αστέρων καυτηρίασαν το συμβάν, τονίζοντας ότι «κάποιοι μένουν στην Ρώμη για δουλειά και κάποιοι άλλοι πάνε στην θάλασσα για ξεκούραση».

Περίεργες συμπεριφορές Σαλβίνι

Το γεγονός, φυσικά, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση αλλά προστίθεται σε μια σειρά άλλων «περίεργων συμπεριφορών» του Σαλβίνι: ζητά από την αστυνομία να κατεβάζει πανό που τον αμφισβητούν, να απομακρύνει πολίτες που τον γιουχάρουν ή τον ειρωνεύονται και φοράει, συχνά, την στολή του σώματος της Ιταλικής Αστυνομίας.

Συμπεριφορές οι οποίες πολλοί θεωρούν ότι δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο.

Στο μεταξύ, όλα δείχνουν ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές δεν θα γίνουν τον  Σεπτέμβριο (δεν υπάρχουν πλέον τα αναγκαία χρονικά περιθώρια) αλλά πιθανότατα στις αρχές του 2020. Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, δηλαδή, θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να ετοιμάσει τον περίπλοκο κρατικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος.

Σήμερα ο Σαλβίνι ποντάρει στην οριστική έγκριση των νέων αυστηρών μέτρων κατά της παράτυπης μετανάστευσης, τα οποία προβλέπουν πρόστιμα μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ για τα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Και από το τέλος της εβδομάδας αυτής, θα ξεκινήσει σειρά  πολιτικών ομιλιών και συγκεντρώσεων στην Κάτω Ιταλία, με στόχο να προσπαθήσει να αυξήσει τα ποσοστά της Λέγκα.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle