Skip to main content

Σαμαράς: «Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια»

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας», δηλώνει σε συνέντευξή του ο Α. Σαμαράς και συμπληρώνει «η Πολιτεία δεν έχει αγροτική πολιτική, αλλά πολιτική διανομής
Συνέντευξη, που τιτλοφορείται «δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια», παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας και δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να χτυπά την καμπάνα: «το ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτά που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε... Όπως δεσμεύτηκα να τους στηρίζω στα δύσκολα, έτσι θα τους βαράω βαριά ΄καμπάνα΄ όταν παραπαίουν. Η οικονομία δεν σηκώνει τέτοια καμώματα», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.
  
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εκφράζει -εκ νέου- τη διαφωνία της ΝΔ στο κλείσιμο των δρόμων από τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως σημειώνει, «μας προειδοποιούν για πολύ χειρότερα». «Δυστυχώς», προσθέτει, «η Πολιτεία δεν έχει αγροτική πολιτική, αλλά πολιτική διανομής επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων. Και αυτό το έλλειμμα πολιτικής διαχρονικά θα παράγει όλο και περισσότερη απελπισία στους αγρότες, όλο και περισσότερα μπλόκα».
  
Αναφερόμενος στη διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια». Όσο για την κριτική, λέει ότι είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, «ακριβώς επειδή δεν είμαστε ‘άπειροι’, ξέρουμε πότε είναι χρήσιμη». Τονίζει μάλιστα ότι «δεν χαριζόμαστε σε κανένα, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα».

Για το «γερμανικό» εκλογικό μοντέλο, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η άποψη του κόμματος θα στηριχτεί στη Βουλή, ενώ για τις εξεταστικές επιτροπές που προτείνει η συμπολίτευση, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ δεν τις φοβάται: «Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Τέλος, προτείνει να παίρνουν ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται από νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, αφού ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.