Skip to main content

Σαμαράς για Χρυσή Αυγή: Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία (vid)

«Θα θυμάμαι πάντα την αγωνία μου μήπως οι θυσίες του ελληνικού λαού τότε πήγαιναν χαμένες μέσα σε ένα όργιο βίας», είπε ο πρών πρωθυπουργός

Ημέρα δικαίωσης της Δημοκρατίας και των εθνικών και ευρωπαϊκών αξιών μας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Ο κ. Σαμαράς επιστρέφει στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, όταν και ξεκίνησε η ποινική δίωξη κατά της οργάνωσης, σημειώνοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ, «ποτέ σε ώρες φοβερά δύσκολες πώς πάρθηκε η απόφαση και πώς ολόκληρη η κυβέρνησή μας, ατρόμητοι δικαστές και στελέχη από όλες τις παρατάξεις, πιστέψαμε σε αυτήν την αποστολή».

«Τολμήσαμε και υπομείναμε ύβρεις και απειλές αλλά και απέραντη υποκρισία. Κι ασφαλώς θα θυμάμαι πάντα την αγωνία μου μήπως οι θυσίες του ελληνικού λαού τότε πήγαιναν χαμένες μέσα σε ένα όργιο βίας», επισημαίνει, ενώ αφήνει αιχμές για όσους άθροιζαν «τις ψήφους τους με εκείνες της ΧΑ κι όχι μόνο μια φορά».

«Πολύ απλά λοιπόν, δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το εθνικό και δημοκρατικό μας καθήκον», καταλήγει.