Skip to main content

Σαμαράς: Η ΝΔ έτοιμη να στηρίξει επώδυνες αποφάσεις

H ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον τόπο, τονίζει σε δήλωσή του στην «Καθη
H ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου, τονίζει σε δήλωσή του στην «Καθημερινή»,  Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης.

«Προτείναμε μέτρα. Στηρίξαμε κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία. Δεν κερδοσκοπήσαμε πολιτικά σε μέτωπα κοινωνικής αναταραχής, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση. Δεν καλλιεργήσαμε τον πανικό. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το συμφέρον του τόπου το επιβάλλει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στους οποίους εμμέσως αποδίδει το ιδιαίτερα αρνητικό διεθνώς κλίμα, αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχεται η πραγματική οικονομία. «Παρακολουθούμε την κυβέρνηση να κάνει, δυστυχώς, όλα τα πιθανά και απίθανα σφάλματα στη διαχείριση της οικονομίας», επισημαίνει.