Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής έκανε αναφορά στις καταγγελίες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και στις ενέργειες των εισαγγελέων.

«Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική τον νόμο της ζούγκλας: Να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή για το πόρισμα της προανακριτικής που ζητά την ποινική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις καταγγελίες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων και στις ενέργειες των εισαγγελέων, τονίζοντας πως όταν έψαξε στη δικογραφία να βρει τι ερώτηση έκαναν ο εισαγγελείς στον μάρτυρα δεν βρήκε τίποτα, είτε «οι εισαγγελείς εκμαίευαν από τους μάρτυρες ακόμα πιο επιβαρυντικές καταγγελίες από τα ήδη εξωφρενικά που είχαν καταθέσει».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «γι' αυτό μίλησα εξ αρχής για συμμορία, είχα υποχρέωση να αντιδράσω, ήξερα και πού το πήγαιναν: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ υπό κατηγορία».

«Φανταστείτε τι θα γινόταν να πηγαίναμε σε εκλογές με 2-3 από εμάς προφυλακισμένους» είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η αντίδρασή του, διά της νομικής οδού, ήταν μονόδρομος. «Το "μέχρι τέλους" είναι στάση ζωής, απαιτεί ένα κώδικα αξιών που εσείς δεν έχετε».

«Στις 18 Μαΐου 2018 είχα πει ότι επί λέξει ότι έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά εσείς είστε όμηροι του Παπαγγελόπουλου» είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι από την προανάκριση και μόνο προκύπτουν 8 κατηγορίες κατά του κ. Παπαγγελόπουλου.

"Ψηφίστε την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Αν είναι αθώος δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Αν είναι ένοχος όμως τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας;"

Επ αυτού μάλιστα πρόσθεσε: "Ορθώς ανησυχείτε. Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας; "

«Στην πραγματικότητα δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς, οι δικοί σας σας κυνηγάνε» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Μέχρι τέλους για την Δικαιοσύνη, μέχρι τέλος για την πατρίδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ