Skip to main content

Σαμαράς: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην παράταση αποπληρωμής

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική ενδεχόμενη παράταση, αν αυτή συνδέεται με ευκολίες πληρωμής του δανείου, εξέφρασε όμως επιφυλάξεις και ήταν ριζικά αντίθετος στην περίπτωση που η πρόταση αυτή συνδέεται με ένα δεύτερο Μνημόνιο, καθώς και με νέα σκληρά μέτρα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις υπαινικτικές δηλώσεις του για τον Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, διερωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει το αντίθετο, αν δηλαδή, όπως είπε, στελέχη της ΝΔ είχαν δυσφημήσει, είχαν πει ψέματα για τον Γιώργο Παπανδρέου. «Σκεφθείτε τι θα είχε συμβεί», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου, πως δεν έχει αφήσει ξένο για ξένο στον οποίο να μην δυσφημήσει τη χώρα μας.