Skip to main content

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξικός και ο κόσμος τον έχει καταλάβει

Όπως επισημαίνει σε άρθρο-παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργός δύο ημέρες πριν τις εκλογές, «Όσοι πλησίασαν τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκαν!».

Ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του σε ιστοσελίδα δύο ημέρες πριν τις εκλογές σημειώνει «οι εκλογές αυτές δεν είναι μέρα διχασμού, είναι μέρα ενότητας! Αφήνουμε πίσω τον χειρότερο εαυτό μας, ως χώρα. Και αγκαλιάζουμε το αύριο που μας αξίζει και που χρωστάμε στα παιδιά μας...»

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα thepresident.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρει: «Δεν είμαστε εμείς που «χτυπάμε» τον κ. Τσίπρα...Τον Τσίπρα τον χτυπάνε αυτοί που κάποτε συνεργάστηκαν στενά μαζί του. Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Αλαβάνος, που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Λαφαζάνης, που υπήρξε ο υπαρχηγός του στο ΣΥΡΙΖΑ. Τον Τσίπρα τον χτυπάει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ο ίδιος την είχε τοποθετήσει Πρόεδρο της Βουλής... Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Βαρουφάκης,που υπήρξε ο υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος λόγος θα υπάρχε... Όσοι στάθηκαν δίπλα του, σήμερα δεν θέλουν ούτε να τον ακούνε. Εμείς έχουμε πάψει πια να ασχολούμαστε μαζί του. Μας ενδιαφέρει μόνο το αύριο της Ελλάδας».

Συνεχίζει στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς: «Όσοι πλησίασαν τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκαν! Εξαφανίστηκε το κόμμα του κ. Καμμένου, που συγκυβέρνησε μαζί του. Εξαφανίστηκε το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη. Εξαφανίστηκαν τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έστησαν «γέφυρες» μαζί του. Εξαφανίζεται και η ΧΑ, που τον βοήθησε να ρίξει την κυβέρνησή μας το 2015. Εξαφανίστηκε και η ΔΗΜΑΡ, που τον βοήθησε και το 2015 και αργότερα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχαστικός, είναι τοξικός και ο κόσμος τον έχει καταλάβει…»

«H ΝΔ παρέλαβε τη χώρα σε πολύ δύσκολες συνθήκες το 2012, κυβέρνησε για 2,5 χρόνια και έδειξε ότι μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα. Που ανέκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ανατρέποντας τότε την κυβέρνησή μας μαζί με τη ΧΑ, τους ΑΝΕΛ και τον κ. Κουβέλη. Και τώρα πρέπει να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την κανονικότητα…Η ΝΔ μπορεί να φέρει επενδύσεις – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει επενδύσεις. Η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισε την ανταγωνιστικότητα. Η ΝΔ μπορεί να φέρει δουλειές – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει επιχειρήσεις. Η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να μειώσει φόρους – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξανε συνεχώς φόρους και εισφορές.Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας,όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε η… «χαρά» των μπαχαλάκηδων και ο προστάτης των παρανόμων! Που τους αποφυλάκισε… Η ΝΔ μπορεί να φέρει την κανονικότητα και την ομαλότητα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί την κανονικότητα και σιχαίνεται την ομαλότητα. Η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να φυλάξει τα σύνορα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε τα σύνορα κι ύστερα άνοιγε και τις… φυλακές! Η ΝΔ μπορεί να εκπροσωπήσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας,όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βιαζόταν να «τακτοποιήσει» όπως-όπως «εκκρεμότητες» σε βάρος του εθνικού συμφέροντος», προσθέτει στο άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς.

Το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται ως εξής: «Η ΝΔ είναι Ελπίδα για την Ελλάδα. Γι’ αυτό την αγκαλιάζει ο κόσμος σήμερα. O Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός από Δευτέρα.Και όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε να πετύχει!Σήμερα προσέρχονται στη ΝΔ άνθρωποι που δεν μας ψήφισαν ποτέ,ακόμα και άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερες εκλογές! Γιατί; Διότι είδαν, κατάλαβαν, έμαθαν.Γιατί έγιναν σοφότεροι. Όλοι γίναμε σοφότεροι…Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα καλό! Μονάχα ένα: Μας έδειξε το χειρότερο εαυτό της Ελλάδας! Και μας έπεισε ότι πρέπει να τον ξεπεράσουμε – για πάντα. Το είδαμε, το καταλάβαμε, και τώρα αφήνουμε πίσω το ΣΥΡΙΖΑ και τα διχαστικά του συνθήματα και τις επικίνδυνες αυταπάτες του -αφήνουμε πίσω την ολέθρια πολιτική του και προχωράμε μπροστά! Προχωράμε όλοι μαζί! Προχωράμε ενωμένοι. Προχωράμε αποφασισμένοι.Για μιαν Ελλάδα όρθια, υπερήφανη, ανταγωνιστική! Είδαμε την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του διχασμού,των ψευδαισθήσεων και της τοξικότητας.Και τώρα θα χτίσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας,της ευημερίας για όλους, της δικαιοσύνης για όλους,της ασφάλειας για όλους και των ευκαιριών για όλους. Είμαστε ενωμένοι, γιατί αφήνουμε τον κακό εαυτό πίσω. Είμαστε ενωμένοι, γιατί αφήνουμε το ΣΥΡΙΖΑ κι ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί – οριστικά πίσω».