Skip to main content

Σαμαράς: Το Μνημόνιο δεν αποτελεί διέξοδο

Δέκα θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την κρατούσα οικονομική κατάσταση παρουσίασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Μυτιλήνη.
Δέκα θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την κρατούσα οικονομική κατάσταση παρουσίασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με αυτές:

- Η σημερινή κρίση αποτελεί κρίση του πολιτικού συστήματος και του οικονομικού μοντέλου.

- Η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της διακυβέρνησής της δεν κατάφερε να ελέγξει τα ελλείμματα στις περισσότερες ΔΕΚΟ.

- Το ΠΑΣΟΚ πέρυσι τον Οκτώβριο φούσκωσε το έλλειμμα που παρέλαβε και αρνήθηκε να πάρει μέτρα για την επόμενη χρονιά.

- Το Μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έδωσε στη χώρα προσωρινή ρευστότητα, αλλά δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση.

- Δεν χρειάζονται επιπλέον θυσίες από αυτές που έγιναν ήδη. Δεν χρειάζονται επίσης επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

- Το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει να αποκατασταθούν αδικίες όπως το κόψιμο των συντάξεων από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

- Ταυτόχρονα με το έλλειμμα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το χρέος. Και να υπάρξουν σειρά οικονομικών μέτρων για την ανάπτυξη.

- Ανάγκη αντιμετώπισης των όποιων σκανδάλων διαπιστώνονται.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάργηση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, καθώς και για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. «Στο Αιγαίο, επί δικής σας διακυβέρνησης, οι παραβιάσεις πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά της Τουρκίας. Είσαστε το Κόμμα που αφήνει να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες σε βάρος της χώρας μας. Είσαστε το Κόμμα που στήριξε το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Είσαστε το Κόμμα που ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία», είπε.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ψάξει όπου, όποιον και όσο θέλει. «Έτσι κι αλλιώς, χάρη μας κάνετε», σημείωσε. Και κατέληξε: «Γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή Νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφορτωθούμε βαρίδια της παράταξης. Κι όπου δεν βρείτε τίποτε κι απλώς ταλαιπωρείτε ανθρώπους, μας βοηθάτε να συσπειρώσουμε την παράταξη. Που καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί το κάνετε και που το πάτε. Και δεν μασάει…».

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «έδειξε» επίσης το Παύλο Βογιατζή, Νομάρχη σήμερα του Νομού Λέσβου, ως υποψήφιο για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, θα επισκεφθεί τη νομαρχία. Και στη συνέχεια θα έχει συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των παραγωγικών τάξεων και ακολούθως θα ολοκληρώσει την επίσκεψη στη Μυτιλήνη με περιοδεία στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ λίγο μετά τις 11.30 θα αναχωρήσουν για την Καλλονή, όπου μετά την επίσκεψη στο δήμαρχο θα έχουν επαφές με φορείς της περιοχής ενώ προβλέπεται και επίσκεψη σε πρότυπη παραγωγική μονάδα.