Skip to main content

Σαμαράς: Xρειαζόμαστε υπέρβαση μεταρρυθμιστική και πατριωτική

Απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης της περιόδου 2012-2014, αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της»

«Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή. Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-14. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος αυτής της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε, έχουμε πια κοινό έργο να υπερασπιστούμε...».

Αυτό τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο: «Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις».

Ο κ. Σαμαράς απαριθμεί τα πεπραγμένα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης της περιόδου 2012-2014, αναφέροντας ότι «τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και της ξαναδώσαμε το δικαίωμα στην Ελπίδα!». Στον αντίποδα, αναφέρει ότι «σήμερα η Ελλάδα υποχωρεί και σε ανταγωνιστικότητα και στη μάχη κατά της διαφθοράς και στις αναπτυξιακές προοπτικές. Παντού! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όχι απλώς το "παλιό", αλλά το χειρότερο από το "παλιό"!».

«Τώρα», προσθέτει, «πρέπει να ξανακτίσουμε στα ερείπια που αφήνει πίσω του. Και να οικοδομήσουμε πάλι τις απαραίτητες συγκλίσεις», διευκρινίζοντας ότι όμως «δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω». Ο κ. Σαμαράς καταλήγει πως «για να υπάρξει αληθινή υπέρβαση και αποτελεσματική σύγκλιση, το παλιό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά! Και οριστικά...», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αναδειχτεί σε «πόλο αντισυσπείρωσης».