Skip to main content

Σάμος: Αποχή μαθητών για την άφιξη 14 προσφυγόπουλων στο σχολείο

Σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη και έως την Παρασκευή.

Εν μέσω αντιδράσεων αρχίζει σήμερα η εκπαίδευση παιδιών προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος της Σάμου, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου να έχει αποφασίσει αποχή των παιδιών τους και την ΕΛΜΕ Σάμου να καλεί τους φορείς του νησιού να υποδεχθούν στις 2.00 το μεσημέρι τα προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.

Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου έξω από το κτήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Αντίθετα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».

«Ξέρουμε ότι βασικό συστατικό στοιχείο της παιδείας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών κι όχι η γκετοποίησή τους. Ξέρουμε ότι κανένα κτήριο -και μάλιστα υπερσύγχρονο- δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα προσφυγόπουλα και ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τα υπάρχοντα σχολεία ισοδυναμεί με την απομόνωσή τους» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου.