Skip to main content

Σάμος: Παραιτείται ο δήμαρχος ενόψει της δημιουργίας κλειστού κέντρου

Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου, είπε ο δήμαρχος Σάμου

Ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν απόψε να παραιτηθούν αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής προσφυγικής δομής στο νησί. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2,5 μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος», ανέφερε ο κ.  Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.
 
«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη», είπε από την πλευρά του και ο Νίκος Κατρακάζος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.