Skip to main content

Σάμος: Βίντεο από το σημείο που σκοτώθηκαν οι δύο μαθητές μετά τον σεισμό

Κάτοικος του χωριού κατέγραψε τις προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά μετά την πτώση τοίχου.

Θρήνος στο νησί της Σάμου μετά την απώλεια των δύο μαθητών που έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέπεσε πάνω τους τοιχίο, λίγο μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Βίντεο από το σημείο όπου έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα δύο άτυχα παιδιά ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικος του νησιού. Στο βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά, τα οποία δυστυχώς ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Διαβάστε σχετικά: Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές στη Σάμο - Τοίχος τους καταπλάκωσε μετά τον σεισμό

Οι δύο μαθητές Λυκείου, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 17 ετών και 15 ετών, περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης προκειμένου να βγούν στην κεντρική πλατεία.

Εξαιτίας του σεισμού και αρκετή ώρα μετά όμως έπεσε ένα τοιχίο την ώρα που τα παιδιά περνούσαν από το σημείο.



Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα. Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού», έγραψε.

Συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες των δύο παιδιών απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την συντριβή της για την απώλεια των δύο μαθητών:

«Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου.Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», έγραψε.

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειές τους και την ειλικρινή του συμπαράσταση σε όλο το νησί εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα πρωτίστως για την κοινωνία της Σάμου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Δυστυχώς, ο σεισμός που έγινε αισθητός νωρίς το μεσημέρι σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, αποδείχθηκε φονικός. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τα λόγια αυτές τις ώρες είναι φτωχά» έγραψε ο κ. Τσίπρας.