Skip to main content

Σαμοθράκη: Ουρές από τουρίστες τα μεσάνυχτα για το Andros Jet (φωτο)

Δεκάδες τουρίστες ανέμειναν υπομονετικά προκειμένου να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για να επιβιβαστούν στο πλοίο και να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη.

Ουρές από δεκάδες τουρίστες σχηματίστηκαν μετά τις 12 το βράδυ στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη προκειμένου να προμηθευτούν ένα εισιτήριο και να πλεύσουν για την Αλεξανδρούπολη, μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασε στη Σαμοθράκη και το Καταμαράν «Andros Jet» για να συνδράμει στη μετακίνηση των τουριστών. Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 Ι.Χ.

Η έναρξη δρομολογίων από το Andros Jet αναμένεται να αποσυμφορήσει την κατάσταση που έχει προκύψει από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού, καθώς τα άλλα δύο πλοία που ξεκίνησαν χθες δρομολόγια δεν έδωσαν λύση. Το ταχύπλοο «Ζέφυρος χωράει μόλις 100 επιβάτες, ενώ το οχηματαγωγό «ANAX» δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να... μπεί στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι εντάσεις όμως δεν περιορίστηκαν εκεί αφού το βράδυ της Τετάρτης και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Έτσι, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από το νησί.



Όπως αναφέρει και η εταιρεία SEAJETS σε ανακοίνωσή της, «ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Ναυτιλίας κ. I. Πλακιωτάκη και της Κυβέρνησης για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο νησί της Σαμοθράκης και αποκλεισμένοι στην Αλεξανδρούπολη και τη βόρεια Ελλάδα που δεν μπορούν να μεταβούν σε αυτό, στέλνει το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο ‘Andros Jet’ προκειμένου να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και να εξομαλυνθεί η σύνδεση.

Ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον δρομολόγια, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Η κίνηση αυτή της SEAJETS είναι στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς πρώτα για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες επισκέπτες και ξένους τουρίστες χωρίς να υπολογίσει το κόστος.

Να σημειωθεί πως τα έξοδα μεταφοράς του πλοίου από τις νότιες Κυκλάδες στην Σαμοθράκη σε συνδυασμό με τα έξοδα των δρομολογίων, της παραμονής του πλοίου και του πληρώματος δεν δύναται να καλυφθούν από τα αναμενόμενα έσοδα».

Τα δρομολόγια του πλοίου έχουν εξής:

Πηγή φωτογραφιών: evros online/fb