Skip to main content

Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία για επιβάτες - Δεν μπόρεσε να δέσει το Azores

Το πλοίο που πραγματοποιούσε το πρώτο του ταξίδι προς Σαμοθράκη δεν μπόρεσε να δέσει λόγω ισχυρών ανέμων - Ακυρώνεται το πρωινό δρομολόγιο.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ», που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ) δεν μπόρεσε να προσεγγίσει χθες το λιμάνι της Σαμοθράκης.  

Το πλοίο, στο παρθενικό του ταξίδι για τη Σαμοθράκη, είχε αναχωρήσει στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα, αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν μπόρεσε να δέσει με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.

Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι προγραμματισμένο στις 9 το πρωί, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ το μεθεπόμενο δρομολόγιο είναι 15:45 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» ναυλώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που ταξίδευαν προς τη Σαμοθράκη και αντίστροφα μετά τα προβλήματα που παρουσίασαν τα δύο πλοία του ΣΑΟΣ. Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης  το μεσημέρι της Κυριακής.