Skip to main content

«Σαν παντρεμένο ζευγάρι Ελλάδα και Γερμανία»

Με παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του έγγαμου βίου του, παρομοίωσε την Ελλάδα και τη Γερμανία ο Νούριελ Ρουμπινί.

Με παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του έγγαμου βίου του, παρομοίωσε την Ελλάδα και τη Γερμανία ο γνωστός Οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπινί κατά την πρόσφατη ομιλία του ενώπιων Ελλήνων επιχειρηματιών στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ρουμπινί, στο ξεκίνημα της σχέσης τους η Γερμανία ήταν σαν τον άντρα που δίνει λεφτά στη γυναίκα του, ζητώντας της ωστόσο να υπογράψει ότι αυτά που παίρνει είναι δανεικά.

Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα αποδείχτηκε ιδιαίτερα σπάταλη γυναίκα, η οποία ποτέ δεν σκέφτηκε τι είναι αυτό που υπογράφει. Έτσι, όταν ο άντρας (Γερμανία) μετά από 30 χρόνια βαρέθηκε τη σχέση και αποφάσισε να ζητήσει πίσω τα χρωστούμενα, η σύζυγος βρέθηκε προ αδιεξόδου.

Η ιστορία μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διδακτική, αφού όλα τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, ωστόσο το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο τι εικόνα έχουν σχηματίσει στο εξωτερικό για μας, ακόμα και μερικοί από τους πιο έγκριτους οικονομολόγους.