Skip to main content

Σαν σήμερα εκοιμήθη ο Άγιος Παΐσιος - Κοσμοσυρροή στη Σουρωτή

Πλήθος πιστών από διάφορα σημεία της επικράτειας καταφθάνουν στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από χθες στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του.

Σαν σήμερα το 1994 εκοιμήθη ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και περίου 20 χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2015 ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Πλήθος πιστών από διάφορα σημεία της επικράτειας καταφθάνουν στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 8μμ. Η είσοδος στο μοναστήρι απαγορεύεται στις γυναίκες που φοράνε παντελόνια, αμάνικα, κοντές φούστες και εξώπλατα φορέματα ή ρούχα.

Οι γυναίκες θα πρέπει φοράνε φούστες φαρδιές και μακρυές με το μήκος να είναι κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν παρέχει μαντήλια, φούστες ή κάποια άλλη ενδυμασία.

Απαγορεύεται επίσης και η είσοδος στους άνδρες που φορούν κοντά παντελόνια, βερμούδες ή αμάνικα. Οι ίδιοι ενδυματολογικοί κανόνες ισχύουν και για τα παιδιά.

Φωτογραφία αρχείου