Skip to main content

Σαν σήμερα πριν επτά χρόνια η μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη (φωτο+vid)

Η ΚΑΕ Άρης τίμησε τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ και εκείνος δεν άντεξε λυγίζοντας από τη συναισθηματική φόρτιση.

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαΐου του 2013, η ΚΑΕ Άρης τίμησε -19 χρόνια μετά το αντίο του- τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ αλλάζοντάς το επίπεδο με το να δώσει το όνομά του στη σάλα του Αλεξανδρείου Μελάθρου ανεβάζοντας μάλιστα τη φανέλα του «Γκάνγκστερ» με το ιστορικό «6» στην οροφή του.

Ζωντανοί θρύλοι του αθλήματος έδωσαν το «παρών» στο κατάμεστο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» όπου και διεξήχθη αγώνας του Άρη ενάντια στη Λιμόζ με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη με τον «Θεό» του μπάσκετ να γίνεται σύνθημα στα χείλη και τον ίδιο να λυγίζει από τη συναισθηματική φόρτιση λαμβάνοντας την αγάπη των φιλάθλων της ομάδα για μία ακόμη φορά.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «Αυτοκράτορας» για εκείνη την ιστορική βραδιά:

«Πέρασαν επτά χρόνια από εκείνη τη μαγική βραδιά, που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς. Η φανέλα του ασυναγώνιστου Νίκου Γκάλη ανέβηκε στην οροφή του Αλεξάνδρειου Μελάθρου και η σάλα του ιστορικού γηπέδου πήρε το όνομά του. Ήταν 7 Μαΐου του 2013, όταν η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ διοργάνωσε μια συγκινητική γιορτή για να τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, προσκαλώντας ζωντανούς θρύλους του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου μπάσκετ, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που ήταν προπονητής της Λιμόζ. Ο Νίκος Γκάλης γνώρισε την απόλυτη αποθέωση και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όπως και οι χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο».