Skip to main content

Σαν τα μανιτάρια οι υποψηφιότητες στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Το «φαβορί», οι δυο μνηστήρες και εκείνοι που το σκέφτονται. Η... φυγή Καϊτεζίδη απελευθερώνει δυνάμεις και ταράσσει την εκλογική... νιρβάνα.  

Μπορεί ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης, να είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για να πάρει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής από τον νυν δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, μετά την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος τον Μάιο στον κεντρικό δήμο, όμως άμεσα εμφανίστηκαν άλλοι δυο υποψήφιοι από τον ίδιο χώρο, που κάνουν από χτες κινήσεις για τη διεκδίκηση του δήμου.

Μέχρι να διαρρεύσει η είδηση ότι επίσημη επιλογή της ΝΔ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης είναι ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σχεδόν κανείς δεν κινούταν σε εκλογικούς ρυθμούς. Φαινόταν οι επικείμενες δημοτικές εκλογές να είναι υπόθεση ενός μήνα την ερχόμενη άνοιξη. Κανένας δεν ασχολήθηκε ζεστά... Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με θητεία στο δημαρχιακό θώκο από το 1998 ήταν ο αδιαμφισβήτητος επόμενος δήμαρχος και την ηγεμονία του δεν απειλούσε κανείς.

Αρκούσε η χτεσινή ανεπίσημη ανακοίνωση – επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι ο κ. Καϊτεζίδης θα είναι υποψήφιος αυτή τη φορά για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος για τους επίδοξους υποψήφιους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη άνοιξε διάπλατα και μέσα σε λίγες μόλις ώρες, εκτός του προφανούς (Μιχάλης Γεράνης) εμφανίστηκαν άλλες δύο υποψηφιότητες. Και οι δυο προερχόμενες από το ψηφοδέλτιο του κ. Καϊτεζίδη.

Πρόκειται για τον Γιάννη Καρτάλη και τον Σωκράτη Δωρή. Ο πρώτος γιος του πρώην δημάρχου Πυλαίας, ο δεύτερος γιος πρώην αντιδημάρχου του Πανοράματος, έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται για να καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργείται από τη... φυγή Καϊτεζίδη. Ο κ. Καρτάλης μάλιστα φέρεται να έχει αρχίσει τις επαφές με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του, ενώ και ο κ. Δωρής κινείται στους ίδιους ρυθμούς από χτες.

Πληροφορίες θέλουν στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν τις επόμενες μέρες ο Πάρης Τσογκαρλίδης (ενδιαφέρεται και για υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης), αλλά και η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη.

Έτσι, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα και στο συγκεκριμένο δήμο το τοπίο, σε άλλη περίπτωση υπάρχει η πιθανότητα «μπάχαλου» και θα αρχίσει να θολώνει και η εικόνα του φαβορί σήμερα, που ακούει στο όνομα, Μιχάλης Γεράνης...