Skip to main content

Κορωνοιός: Έτρεξαν σε εξοχικά-παραλίες της Χαλκιδικής οι Θεσσαλονικείς

Κασσάνδρα και Σιθωνία γέμισαν από κόσμο που αψήφησε τα μέτρα και βρήκε... ευκαιρία να κάνει βόλτα σε παραλίες, πλατείες και σούπερ μάρκετ

Τι κι αν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φτάσει ήδη τα 228 και τα θύματα της πανδημίας ανέρχονται σήμερα σε τέσσερα; Τι κι αν η κυβέρνηση έχει βάλει σχεδόν σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα με διαδοχικές απαγορεύσεις και μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης και διασποράς του COVID-19; Τι κι αν η καμπάνια του υπουργείου Υγείας μάς εκλιπαρεί να «Μείνουμε Σπίτι»; Το αντίδοτο για πολλούς βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη...

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει! Κι αυτό γιατί χθες Σάββατο η Χαλκιδική θύμιζε καλοκαίρι, καθώς χιλιάδες Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενοι τον πολύ καλό καιρό και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, έσπευσαν στα εξοχικά τους για να περάσουν... ξέγνοιαστοι το Σαββατοκύριακο.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν με αυτοκίνητα, ακόμη και με τροχόσπιτα! Κασσάνδρα και Σιθωνία γέμισαν από κόσμο που αψήφησε τα μέτρα και βρήκε... ευκαιρία να κάνει βόλτα στις παραλίες, τις πλατείας και τα χωριά του. Μάλιστα, στο γνωστό φανάρι της Νικήτης η εικόνα θύμιζε Σάββατο Ιουλίου.

Μάλιστα, οι βόλτες των επισκεπτών συνεχίστηκαν και στα σούπερ μάρκετ, που σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναστέναξαν, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται και εκεί ουρές στα ταμεία, άδεια ράφια και συνωστισμός, παρά τις κραυγές αγωνίας και τις εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών της χώρας. Κοσμοσυρροή και σε κατάστημα με είδη σπιτιού, που σύμφωνα με μαρτυρίες, το σήκωσαν για να περιποιηθούν τους κήπους και να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές ενόψει καλοκαιριού.

Πηγή φωτογραφίας: Halkidikinews.gr