Skip to main content

Sanofi: Καινοτόμο διαγνωστικό εργαλείο στη διάθεση των σπανίων ασθενών στη χώρα μας

Ασθενείς από την Ελλάδα και άλλες χώρες, με συγκεκριμένα κλινικά δεδομένα, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μία προηγμένης τεχνολογίας γενετική εξέταση.

Μία καινοτόμο πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση σπάνιων νοσημάτων, μειώνοντας έτσι το συχνά μακρύ και ψυχοφθόρο ταξίδι των πασχόντων, παρουσίασε, πρόσφατα, η Sanofi Ελλάδας. Ασθενείς από την Ελλάδα και άλλες χώρες, με συγκεκριμένα κλινικά δεδομένα, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε μία προηγμένης τεχνολογίας γενετική εξέταση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του διετούς προγράμματος, ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα από την Ελλάδα, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ, αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε μία προηγμένης τεχνολογίας γενετική εξέταση που εξασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη διάγνωση (στην ουσία επικυρώνει τη διάγνωση και οδηγεί πιο σύντομα στην κατάλληλη θεραπεία).

Τα δείγματα από όλες τις παραπάνω χώρες θα αναλύονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια μοριακής ανάλυσης της εταιρείας Genekor στην Ελλάδα, καθιστώντας την χώρα μας επίκεντρο πρόσβασης των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσον αφορά στον τομέα των Σπάνιων Παθήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά στο e-farmako.gr