Skip to main content

Σαντορίνη: Επεισόδιο με χρυσαυγίτες την ημέρα της Εθνικής Επετείου

Η παρέλαση ματαιώθηκε, ενώ παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την 28η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να μην παρελάσει πάλι το Γυμνάσιο.

Ενα σοβαρό επεισόδιο, που έγινε γνωστό μερικές ώρες μετά σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, 25 Μαρτίου, από μέλη της Χρυσής Αυγής λίγο πριν από τη μαθητική παρέλαση στο Εμπορειό της Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, οι χρυσαυγίτες οξυγονοκόλλησαν την πόρτα του Γυμνασίου και έριξαν λάδια στην είσοδο ώστε να εμποδίσουν την αριστούχο μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία να κρατήσει τη σημαία.

Η παρέλαση τελικά ματαιώθηκε, ενώ παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και την 28η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να μην παρελάσει πάλι το Γυμνάσιο, μεταδίδει το tanea.gr.

Να σημειωθεί πως το συμβάν έγινε αντιληπτό το πρωί της 25ης Μαρτίου, όταν οι καθηγητές πήγαν στο σχολείο μαζί με τους μαθητές τους πριν από την παρέλαση και βρήκαν το λουκέτο της πόρτας με την αλυσίδα συγκολλημένο. Αμέσως κλήθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και άνοιξαν την πόρτα.

Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που υπήρξε, έγινε μόνο κατάθεση στεφάνου και για την ασφάλεια των μαθητών δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.