Skip to main content

Σαντορινιός: Με ευθύνη των δανειστών δεν κλείνει η αξιολόγηση

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα κλείσει και ότι για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, εκφράζει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνέντευξη στην «Βραδυνή της Κυριακής».

«Θέση μας είναι ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό. Οι όποιες καθυστερήσεις, όπως παραδέχονται και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δεν βαραίνουν τη δική μας πλευρά, ούτε οφείλονται σε δικές μας παραλείψεις. Είναι μια καθυστέρηση που πηγάζει από τις συντηρούμενες διαφωνίες μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Επιδίωξή μας και στόχος όλων των ενεργειών μας είναι η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων να κλείσει πριν από το Eurogroup της 20ής Μαρτίου», δηλώνει.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν η λιτότητα δεν έχει τελειώσει για τις τάξεις που έχουν πληγεί, αλλά «είμαστε στην πορεία εκείνη που οριστικά, πλέον, θα αφήσουμε πίσω μας τις πολιτικές που μας έριχναν, μέσω φαύλων κύκλων, όλο και πιο βαθιά στην ύφεση». «Προφανώς και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το μείγμα πολιτικής που εμμονικά ζητά μερίδα των δανειστών μας, και σίγουρα θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί ο ελληνικός λαός διαφορετικά», δηλώνει και προσθέτει: «Η ελληνική κυβέρνηση δε συζητά πρόσθετα μέτρα λιτότητας και ούτε, όπως επιθυμούν κάποιοι, θα αφήσει χωρίς μάχη και αυτήν τη διαπραγμάτευση. [...] Εμείς έχουμε στόχο να είμαστε εκείνη η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Να τελειώνουμε από μνημόνια και να ανατάξουμε την παραγωγή και την οικονομία της Ελλάδας».