Skip to main content

Σαουδική Αραβία: Στο Χρηματιστήριο εισάγεται ο κολοσσός Aramco

Το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το αίτημα της Σαουδαραβικής Πετρελαϊκής Εταιρείας για τη διάθεση μέρους των μετοχών της.

Η ρυθμιστική αρχή κεφαλαιαγοράς της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ενέκρινε το αίτημα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Ριάντ, του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco.

«Το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (CMA) δημοσίευσε την απόφασή του με την οποία εγκρίνει το αίτημα της Σαουδαραβικής Πετρελαϊκής Εταιρείας (Saudi Aramco) για τη διάθεση μέρους των μετοχών της», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Saudi Aramco επιβεβαίωσε στη συνέχεια τη σχετική πρόθεσή της, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως ένα «σημαντικό βήμα».

Η μεγάλη σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διευκρινίζει επίσης σε ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο ότι η τελική τιμή διάθεσης και ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν «θα καθοριστούν μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος επεξεργασίας της επιχείρησης» αυτής.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της εταιρείας και μια σημαντική πρόοδος για την υλοποίηση του 'Οράματος 2030', το οποίο είναι το στρατηγικό σχέδιο του βασιλείου για βιώσιμη διαφοροποίηση και οικονομική ανάπτυξη», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Saudi Aramco Γιάσιρ αλ Ρουμάγιαν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Το «Όραμα 2030» είναι το σχέδιο που κατήρτισε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.