Skip to main content

Σαράφης: Σούπερ χρονιά ο ΠΑΟΚ, τιμή μου το ψηφοδέλτιο της Νοτοπούλου

Ο «Καίσαρας» μίλησε για την εξαιρετική σεζόν του «Δικεφάλου» αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στις ασπρόμαυρες ακαδημίες και τις ομάδες νέων.

Για την εξαιρετική χρονιά για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και τις ομάδες νέων, αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Σταύρος Σαράφης.

Ακόμη, ο «Καίσαρας» χαρακτήρισε «τιμή» για εκείνον το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου (δείτε εδώ και εδώ) για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος παίκτης του «Δικεφάλου» και γενικός αρχηγός των ομάδων Κ-15 και Κ-17:

Για το πώς βιώνει τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: «Νομίζω ότι καλύτερα δεν μπορούσε να γίνει, από πλευράς επιτυχιών όλων των τμημάτων, από την πρώτη ομάδα μέχρι την Κ15. Ήταν μία σούπερ χρονιά για όλους μας, για ολόκληρο τον ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό που ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος και έχει βγάλει ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες: «Από την Κ15 και ίσως πιο κάτω γίνονται σωστές επιλογές και μεγαλώνοντας δείχνουν την αξία τους. Είναι πράγματα που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων. Το σίγουρο είναι ότι εκτιμάται ένας νεαρός με βάση το ταλέντο του».

Για το ποια είναι η συμβουλή που τους δίνει: «Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Η συμβουλή που δίνουμε εμείς δεν είναι πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Από τη στιγμή που διάλεξαν αυτόν τον χώρο θα πρέπει να είναι συνεπείς και σε συνδυασμό με τη δουλειά που τους παρέχεται από τους προπονητές, το ότι προπονούνται σε καλά γήπεδα, έχουν το εστιατόριο τους, τον ξενώνα τους. Όλα αυτά είναι παροχές που δεν τις είχε πριν την έλευση του κ. Σαββίδη η ακαδημία του ΠΑΟΚ και όλα παίζουν ρόλο».

Για το ότι τα παιδιά φτάνουν στην Κ19 και τη δυσκολία που υπάρχει για να προωθηθούν στη πρώτη ομάδα: «Οι απαιτήσεις της πρώτης ομάδας είναι τέτοιες που δεν δίνουν το περιθώριο να ανεβούν αρκετά παιδιά. Γι΄ αυτό και ανεβαίνουν σταδιακά. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα είναι περισσότερα αυτά τα παιδιά. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή που κοιτάει το πρωτάθλημα και τις άμεσες διακρίσεις, να δώσει χρόνο σ αυτά τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Και εμείς όταν ήρθαμε στον ΠΑΟΚ πιτσιρικάδες, μας δόθηκε χρόνος και σιγά σιγά πήγαμε καλύτερα.

Αυτό είναι δύσκολο να γίνει τώρα και γι αυτό αναγκαζόμαστε να φεύγουν παιδιά δανεικοί σε άλλες ομάδες, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Να αποκτήσουν εμπειρίες και να είναι έτοιμοι, αν επιλεγούν, να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Παιδιά όπως ο Κουλούρης, ο Χατζηϊσαίας. Ήταν παλιότερα ο Αθανασιάδης, μετά ο Σταφυλίδης, ο Πέλκας. Ο Πόζογλου, ο μοναδικός που έπαιξε σε ηλικία μικρή σε ευρωπαϊκό αγώνα».

Για τις 25 νίκες σε 29 παιχνίδια που έχει ο ΠΑΟΚ: «Πράγματι, αυτή η ομάδα ήταν και από πέρσι έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα. Φέτος έδωσε τα πάντα, ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι ήταν μια εικόνα που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Έκανε και καλές εμφανίσεις, αλλά ακόμα και όταν δεν είχε καλή απόδοση, υπήρχαν παίκτες-κλειδιά που έβγαζαν την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αυτό νομίζω ότι ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα, πέρα του ότι είχε ένα σταθερό κορμό τα τελευταία τρία χρόνια. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα πανηγυρίσουμε και το κύπελλο και θα είναι η καλύτερη χρονιά για τον ΠΑΟΚ.

Για την απουσία του από τη φιέστα, καθώς ήταν μαζί με την Κ-17 στο Αγρίνιο: «Από τη μια στεναχωρήθηκα, αλλά από την άλλη ευχαριστήθηκα. Έπρεπε να είμαι μαζί με τα παιδιά. Για ένα χρόνο πηγαίναμε παντού μαζί. Δικαιούνταν να πάρουν το πρωτάθλημα Ελλάδας, δυστυχώς, όμως, ήμασταν άτυχοι. Η φιέστα ήταν σίγουρα το κάτι άλλο, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ήταν δύσκολο να διαλέξω, αλλά τελικά πήγα μαζί με τα παιδιά της Κ-17».

Για την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές με την κ. Νοτοπούλου: «Είναι αλήθεια, περιμένω να βγει η επίσημη λίστα και από εκεί και πέρα θα δούμε. Είναι η πρώτη φορά που μου γίνεται μία τέτοια τιμή να συμμετέχω σ' ένα ψηφοδέλτιο, σε μία πόλη που μεγάλωσα, που έζησα που πέρασα όλα μου τα χρόνια εδώ και αποφάσισα να απαντήσω θετικά».