Skip to main content

Σαράντα οικίσκους για τεστ κορωνοϊού στα νοσοκομεία παρέδωσε ο Τζιτζικώστας

Στο Παπανικολάου και τη Νάουσα εγκαταστάθηκαν σήμερα οι πρώτοι. Πιεσμένο το Παπανικολάου από ασθενείς με κορωνοϊό. Θετικοί 25 στη χτεσινή εφημερία.

Από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο της Νάουσας άρχισε η εγκατάσταση και λειτουργία των οικίσκων διενέργειας τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην Κεντρική Μακεδονία.

Τους συνολικά 40 οικίσκους προμηθεύει στα νοσοκομεία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις επόμενες μέρες με ευθύνη της 3ης και 4ης ΥΠΕ θα τοποθετηθούν σε όλες τις υγειονομικές μονάδες, βάσει του σχεδιασμού που υλοποιείται.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρέδωσε τους τρεις οικίσκους που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο μάλιστα είναι σε πίεση αναφορικά με τους ασθενείς Covid, καθώς, όπως τόνισε η διοικήτρια και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, ήδη φιλοξενεί 80 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στη χτεσινή εφημερία βρέθηκαν 25 θετικοί.



Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σήμερα συμπληρώνουμε ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα μας, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια βρέθηκε δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στηρίζοντας το σύστημα δημόσιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Διαθέτουμε 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων, αλλά και για τη στελέχωσή τους με προσωπικό, αποδεικνύοντας γι' ακόμη μια φορά πως για τη διοίκησή μας η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Η προμήθεια 40 προκατασκευασμένων οικίσκων τύπου ISO BOX, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία, θα βοηθήσει ώστε να γίνονται με ταχύτητα και ασφάλεια, αλλά και σε μεγάλο αριθμό, τα τεστ (μοριακά και rapid) στους πολίτες. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες και τα αιτήματα των νοσοκομείων, με στόχο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέσα σε δυο μήνες παραδίδουμε σήμερα τους οικίσκους καλύπτοντας τις ελλείψεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Με τους οικίσκους, αποφορτίζουμε τα κτίρια των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, προστατεύουμε τους ασθενείς, δημιουργούμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και παρέχουμε ακόμη ένα όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της πανδημίας».



Ο προϋπολογισμός των 40 οικίσκων ανέρχεται σε 496.000 ευρώ, με τους 21 να διατίθενται στην 3η ΥΠΕ και τους 19 στην 4η ΥΠΕ.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρης Μπογιατζίδης, επισήμανε ότι η Περιφέρεια και προσωπικά ο περιφερειάρχης στήριξαν εμπράκτως το σύστημα υγείας από την πρώτη στιγμή, που άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήδη έχει αρχίσει η εγκατάσταση των οικίσκων σε όλα τα νοσοκομεία, με πρώτα το «Παπανικολάου» και το νοσοκομείο Νάουσας.



Η διοικήτρια του Παπανικολάου, Μαρία Γιόκατζη και ο υποδιοικητής, Δημήτρης Βαλαρούτσος, ευχαρίστησαν για τον περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη σημαντική στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τη διαχρονική συνδρομή στην αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων.