Skip to main content

Σαρίδης: Δεν θα φύγω από την Ένωση Κεντρώων- Ας δούμε πού φταίμε

Ο βουλευτής διέψευσε δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το κόμμα και τόνισε πως την απόφαση θα πάρει το συμβούλιο των παλαιών μελών.

«Δεν υπάρχει σχέδιο εξόντωσης, να δούμε πού φταίμε κι εμείς», είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, ενώ για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αποχωρεί από το κόμμα, τόνισε πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να κάνει κάποια κίνηση άμεσα. Μιλώντας στον Αlpha 989, έκανε λόγο για έλλειμμα πειθαρχίας στο κόμμα.

«Δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άμεσα. Εγώ παραμένω στην δήλωση του προέδρου, χθες όταν τελείωσε η κοινοβουλευτική ομάδα, ότι για την τύχη του Γιάννη Σαρίδη θα αποφασίσει το συμβούλιο των παλαιών μελών, αν θα προχωρήσει σε διαγραφή του ναι ή όχι», σημείωσε.

Όπως επέμεινε, «δεν σκόπευα ποτέ να κάνω κάτι.  Από το 2016  συμβαίνει το εξής, όποτε ένας “τρελός” χτυπάει το καμπανάκι ότι ένα πλοίο βουλιάζει, δεν τον ακούει κανείς, όλοι τον κατηγορούν ότι πάει να φύγει.  Ότι έχει κλείσει είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό».

 Ο κ. Σαρίδης τόνισε ότι «όταν είχε φύγει ο κ. Καρράς είχα εκφράσει ότι πρέπει να βρούμε τους λόγους για τους οποίους έχει φύγει ο κ. Καρράς και να προσπαθήσουμε να τους γιατρέψουμε γιατί θα μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο, είχα κατηγορηθεί ότι ήμουν με το ένα πόδι να πάω στην Ν.Δ.».

«Εγώ δεν έχω σκοπό να φύγω από την Ένωση Κεντρώων. Από κει και πέρα ο πρόεδρος ας κοιτάξει πώς μπορούμε να ανατρέψουμε το πάρα πολύ βαρύ κλίμα το οποίο υπάρχει», υπογράμμισε επίσης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, όπως είχε προαναγγείλει σε χθεσινές του δηλώσεις.

Για «σχέδιο αποστασίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Φωκά να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Αποστασία δεν υπάρχει, ας βρει ο κ. Λεβέντης γιατί φεύγουν ένας-ένας οι βουλευτές του», δήλωσε εν συνεχεία ο ανεξάρτητος - πλέον - βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.