Skip to main content

Σαρίδης: Οι 120 δόσεις θα αλλάξουν τη ζωή των πολλών προς το καλύτερο

Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι χειροπιαστή απάντηση ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο της

«Η σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι η πρώτη εδώ και χρόνια η οποία και αφορά τους πολλούς και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας είναι τέτοιες -όχι όλων των συμπολιτών μας αυτό είναι ένα μειονέκτημα της σημερινής νομοθετικής πρωτοβουλίας- που μόνο ως θετικές μπορούν να αξιολογηθούν, επί της αρχής τουλάχιστον», τόνισε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Όπως προσέθεσε ο κ. Σαρίδης, το νομοσχέδιο αυτό, θα προσπαθήσει ν' αλλάξει τη ζωή των πολλών προς το καλύτερο και τόνισε ότι τέτοιες είναι νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αδικία στο σύνολο του ελληνικού λαού και να φέρουν ένα μέρος της κανονικότητας της ζωής πίσω, «κανονικότητα που και η ίδια η κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για την απώλειά της».

«Υπερφορολόγηση, υπερχρέωση. Μια οικονομία που ασφυκτιούσε, που αργοπέθαινε, με ευθύνη όλων εκείνων των κομμάτων που υπέγραψαν, που ψήφισαν, το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015» είπε και υπογράμμισε ότι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για θετικές παρεμβάσεις στην οικονομία μόνιμου χαρακτήρα.

«Ποιος θα τολμήσει να αυξήσει ξανά από δω και πέρα τον Φ.Π.Α. στην εστίαση ή τον φόρο στην ενέργεια; Ποιος θα τολμήσει να κάνει λόγο για επαναφορά ηλικιακών κριτήριων στις συντάξεις χηρείας;» διερωτήθηκε ο κ. Σαρίδης και επισήμανε ότι κι ο ίδιος θα μπορούσε να πει «πως θα έπρεπε να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, πως θα έπρεπε να τα έχουμε κάνει αυτά τα πράγματα νωρίτερα, ή ακόμα ότι πολλά από αυτά έχουν περιθώρια για βελτιώσεις και υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πώς το σημερινό νομοσχέδιο είναι η χειροπιαστή απάντηση, ότι, σιγά σιγά, είτε με αυτή την κυβέρνηση, είτε με άλλη κυβέρνηση, και με μία σωστή πολιτική μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να ξαναβρεί τον δρόμο της.