Skip to main content

Σαρίδης: Η αξιοπρέπεια της κυβέρνησης δεν έφτασε στη Μακεδονία

Tην άμεση καταβολή της επιχορήγησης στις περιφέρειες για τα προνοιακά ιδρύματα ζήτησε με ανακοίνωση του ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Tην άμεση καταβολή της επιχορήγησης στις περιφέρειες για τα προνοιακά ιδρύματα ζήτησε με ανακοίνωση του ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σαρίδης.

Ο ίδιος άσκησε ακόμα κριτική στην κ. Φωτίου κατηγορώντας την ότι ευθύνεται η ίδια προσωπικά για την καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σαρίδη:

Δεν έφτασε ακόμα η Αξιοπρέπεια της κυβέρνησης στη Μακεδονία.

Η υπουργός κυρία Φωτίου δήλωσε, πως μπορεί μεν η κυβέρνηση να μην έχει λεφτά να δώσει, αλλά έχει αξιοπρέπεια και αυτό προσφέρει στους πολίτες, ως "αριστερή" κυβέρνηση.

Τη δήλωση αυτή  άκουσα στο ραδιόφωνο, σε γνωστή σατιρική εκπομπή, ενώ βρισκόμουν σε κάποια ουρά, περιμένοντας να πάρω πληροφορίες σχετικά με την παράλογη καθυστέρηση στην καταβολή συγκεκριμένων κονδυλίων προς την Περιφέρεια Μακεδονίας.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να σαστίσω, αλλά πολύ γρήγορα ένιωσα πως η Υπουργός κοροϊδεύει εμένα προσωπικά. Κι αυτό, διότι τα χρήματα τα οποία έψαχνα να βρω καθυστερούν εξαιτίας της κυρίας Φωτίου προσωπικά. Αυτή είναι η αρμόδια Υπουργός και έχει την ευθύνη να διαμοιράζει τα εν λόγω κονδύλια στις Περιφέρειες της Χώρας. Και ενώ η κυρία Δούρου έχει ήδη πάρει το σύνολο των χρημάτων, που αναλογούν στην Περιφέρεια της, στην Μακεδονία υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν με αγωνία, γιατί σήμερα που μιλάμε δεν έχει φτάσει -εδώ στη Βόρεια Ελλάδα- ούτε ένα ευρώ!

Αν τώρα αναλογιστούμε, ότι αυτά τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών όλων των προνοιακών ιδρυμάτων της Μακεδονίας και πως οι άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτά ζουν καθημερινά την ανθρώπινη εξαθλίωση και διδάσκουν ανθρωπιά, τότε γίνεται φανερό το μέγεθος της κοροϊδίας. Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια καθημερινά τα αποτελέσματα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί να πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να αγωνιούν για το αν η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για αυτούς; Ας κοιτάξει η κυβέρνηση να είναι συνεπής σε αυτά που πρέπει να είναι συνεπής κάθε κυβέρνηση. Και τα σχόλια περί αξιοπρέπειας έχουν αξία όταν προέρχονται από ανθρώπους που ξέρουν τί σημαίνει. Ας μας δείξει η κυρία Φωτίου, ότι καταλαβαίνει πως αξιοπρεπείς άνθρωποι βρίσκονται στον αέρα, από δικές της παραλείψεις.

Αιτούμαι, λοιπόν, και από αυτό το βήμα την άμεση καταβολή της επιχορήγησης στις περιφέρειες για τα προνοιακά ιδρύματα.