Skip to main content

Σαρηγιάννης: Αναγκαία η λήψη επιπλέον μέτρων και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η Θεσσαλονίκη, στην οποία προβλέπεται αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στην κοινότητα.

Ανησυχητικός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του κ. Σαρηγιάννη και της ομάδας του που δημοσιεύεται στο enikos.gr, προβληματίζουν πέρα από την Αττική η Αχαΐα, η Εύβοια, η Θάσος, η Χαλκιδική, καθώς επίσης η Αρκαδία, η Αργολίδα, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η Θεσσαλονίκη, στην οποία προβλέπεται αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στην κοινότητα και αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, η ομάδα Σαρηγιάννη επισημαίνει ότι ακολουθεί την ήπια αύξηση που αναμενόταν αυτή την εβδομάδα. Συνεπώς, παρ’όλο που η κατάσταση ήταν καλή μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ξεκινήσει η αναμενόμενη ανοδική τάση με βάση τη λειτουργία δραστηριοτήτων που ήδη ισχύουν.

«Παρόλο που η κατάσταση είναι ακόμα συγκρατημένη, οι αβεβαιότητες που εισάγει ο μειωμένος αριθμός των τεστ ανίχνευσης των προηγουμένων ημερών όσο και η μη πλήρης εικόνα της πραγματικής διασποράς του μεταλλαγμένου στελέχους B.1.1.7. του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, καθιστά αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων και στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι όσο νωρίτερα ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς στην κοινότητα, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοσή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως κάνουν λόγο για μέτρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο σε συγκεκριμένους δήμους.