Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΠΘ): ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο καθηγητής του ΑΠΘ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το άνοιγμα των σχολείων λόγω κινδύνου μετάδοσης από την κινητικότητα ενηλίκων.

«Έως τέλος του μήνα θα έχουμε 2.500 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, στις 7 Δεκεμβρίου θα έχουμε φτάσει στα 2.200 και στις 15 Δεκεμβρίου στα 2.000» τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1, «σημαντική αύξηση μπορεί να έχουμε από 25 -30 Δεκεμβρίου και αν δεν προσέξουμε, μπορούμε να φτάσουμε πάλι τα 3.000 κρούσματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ζήτημα με την άρση των περιοριστικών μέτρων έχει να κάνει με το πώς και πότε θα ανοίξουμε. Επίσης τόνισε ότι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο πρέπει να ληφθεί είναι να αυξηθεί η τηλεργασία στο 70% από 50% που είναι σήμερα και φυσικά αυτό να τηρείται.

Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το άνοιγμα των σχολείων όχι τόσο επειδή μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός από τα παιδιά στα παιδιά (μικρό το ποσοστό αυτό) όσο λόγω της μετάδοσης ανάμεσα στους ενήλικες που δημιουργεί η κινητικότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ