Skip to main content

Σαρηγιάννης: Ένας έως τρεις θάνατοι από κορωνοϊό ημερησίως από Ιούλιο (vid)

Παρά τις εισροές του τουρισμού και τις ανοιχτές δραστηριότητες αναμένεται δραστική μείωση της πανδημίας στα μέσα του καλοκαιριού.

Από την 1η Ιουλίου αναμένουμε καθοριστική μείωση των θανάτων Covid 19, σύμφωνα με τον καθηγητή χημικών μηχανικών και διευθυντή του εργαστηρίου περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στην Βεργίνα Τηλεόραση, από τον Ιούλιο αναμένονται ένας με τρεις θάνατοι ημερησίως, και «300 κρούσματα την ημέρα περίπου, τα οποία στο τέλος Ιουλίου θα φτάσουν τα 150. Κι όλα αυτά παρά τις εισροές του τουρισμού και τις ανοιχτές δραστηριότητες».

«Κλειδί» τα self tests

O κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελληνικό covid free Καλοκαίρι αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συνέχισης των self tests.

«Είναι σημαντικό να ανιχνεύουμε νωρίς τα κρούσματα. Τα self tests οδήγησαν στη μεγάλη αποκλιμάκωση μετά το Μάιο, παρότι δεν είχαμε ακόμη, το τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών. Σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο φυσικής και τεχνητής ανοσίας,  πάνω από 31 με 32% του πληθυσμού και ήδη αυτό δημιουργεί καλύτερες συνθήκες. Κρίσιμο παραμένει ο υψηλός ρυθμός εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά.