Skip to main content

Σαρηγιάννης: Κλειστά σχολεία και μετά την Κ. Δευτέρα-Εμπόριο μόνο με click away

Ο καθηγητής απέκλεισε το άνοιγμα των σχολείων ακόμη και μετά τις 16 Μαρτίου, οπότε και λήγει το lockdown, αν, φυσικά, δεν πάρει παράταση.

Να μείνουν κλειστά τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ανοίξουν μόνο τα καταστήματα με τη μέθοδο click away προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Σαρηγιάννης σημειώνει ότι θα ήταν προτιμότερο ένα γενικό lockdown στη χώρα για κάποιο διάστημα για να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού με δεδομένη και την μετάλλαξη που προβληματίζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Ο καθηγητής απέκλεισε το άνοιγμα των σχολείων ακόμη και μετά τις 16 Μαρτίου, οπότε και λήγει το lockdown, αν, φυσικά, δεν πάρει παράταση. Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι παρατηρείται μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων. Με το συγκεκριμένο στοιχείο να δίνει αισιοδοξία σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Από τις 16 Μαρτίου μπορεί να ανοίξει μόνον το click away» ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας όμως τη μοναδική δραστηριότητα που θα μπορούσε να ανοίξει στη συγκεκριμένη φάση, με τον ίδιο να αποκλείει την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλια στο 97,5% στο Ισραήλ αλλά ημερησίως 4.000 νέα κρούσματα

Όπως τόνισε τα σχολεία θα μπορούσαν με τα δεδομένα που υπάρχουν, δηλαδή να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου και μάλιστα σταδιακά. Δηλαδή αρχικά να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και έπειτα από περίπου 10 μέρες να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια.