Skip to main content

Σαρηγιάννης:Κορύφωση του κορωνοϊού στα μέσα Ιουλίου με 24.000 κρούσματα-Αύξηση των θανάτων

Σύμφωνα με τον καθηγητή η αποκλιμάκωση του κύματος θα υπάρξει εφόσον «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, με καλύτερο μήνα τον Σεπτέμβριο.

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως εκτίμησε, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ, προβλέπεται ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δέικτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Σημείωσε ακόμη πως θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταφέρει να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως τη επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός»

Παγώνη: Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε

Για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται προσοχής στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζοει ζωές», ανέφερε